29 Ιαν 2008

Επιτέλους, XAA lessons [alternate take]

Είναι πρόδηλο και κοινά αποδεκτό ότι τα περισσότερα κράτη της υφηλίου ταλανίζονται εδώ και χρόνια από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Τα μικρά, ελεγχόμενα κραχ των χρηματιστηρίων είναι πλέον καθημερινός κανόνας, ακόμα και σε ισχυρές οικονομίες, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε απαισιόδοξοι και καταστροφολόγοι, πιστεύουμε πως μια βαθύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Μια κρίση που θα αγγίξει ανεξαιρέτως όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως του τομέα στον οποίο η καθεμιά βασίζει την οικονομία της. Είναι γραφικό το να μιλάμε για εποχή ισχνών αγελάδων, άλλα όλοι οι δείκτες, σε συνδυασμό με την κοινή γνώμη, συναινούν σε αυτό. Αναλύοντας μονάχα την πορεία συγκεκριμένων κλάδων (πχ. τραπεζών ή κατασκευαστικών) αποκτούμε μια αποσπασματική εικόνα της πορείας της οικονομίας. Για ένα ρεαλιστικό συμπέρασμα γύρω από το ζήτημα που εδώ αναλύουμε χρειάζεται μια ενδελεχής και χωρίς προκαταλήψεις και μεροληψία μελέτη σχετικά με το οικονομικό και οικονομολογικό στάτους του πλανήτη.
Ο Νώε το είχε πει, αλλά ποιος τον άκουγε! «Πάρτε καμιά ομπρελίτσα, ρε κορίτσια κι αγόρια!», αλλά τίποτα αυτοί! Ήταν πεσμένοι με τα μούτρα στα όργια. Παρτουζονόσανται λυσσαλέα και ασταμάτητα. Είδε κι απόειδε ο Νώε και είπε να εκμεταλλευτεί τα κονέ που είχε με τον ύψιστο. «Τι θα γίνει με δαύτους, ρε αφεντικό;». «Μην ανησυχείς, θα τους κανονίσω εγώ. Αλλά επειδή εσένα σε πάω, θα σου παραχωρήσω ένα σκαφάκι για να βάλεις μέσα ένα ζευγάρι από κάθε είδος…».
Παρατηρούμε λοιπόν εδώ ότι σε ιστορικές περιόδους χαλαρών ηθών, όπως και η δική μας, οι διάφορες μαζικές καταστροφές που συμβαίνουν στον πλανήτη δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα, αλλά θεία πρόνοια και παρέμβαση. Τα καταστροφικά αυτά συμβάντα συμβαδίζουν με το κλίμα (πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κλπ.) κάθε εποχής. Για παράδειγμα, το αμερικανικό κραχ του 1929 είχε ευρύ αντίχτυπο, όπως είχε άλλοτε ο κατακλυσμός του Νώε. Επρόκειτο για έναν οικονομικό κατακλυσμό, αντίστοιχο με αυτόν που προοιωνίζεται σήμερα. Τραγική φιγούρα στην περίπτωση του 1929 απετέλεσε ο όσιος Patrick O’Noufrios, ο οποίος προειδοποιούσε «Πιείτε, ρε παιδάκια, κάνα τσαγάκι. Αρκετά με το ουίσκι!», ερχόμενος έτσι σε άμεση ρήξη με τους μαφιόζους και τους λαθρέμπορους αλκοόλ, εν μέσω ποτοαπαγόρευσης. Έχοντας συγκεντρώσει αρκετούς πιστούς και οδηγώντας τους προς την αποτοξίνωση, αποτελούσε έναν ορατό κίνδυνο για τον υπόκοσμο της Αμερικής. Αυτός ήταν ο λόγος που μαρτύρησε από τις μολυβένιες σφαίρες των μπράβων και παρότι καθολικός Ιρλανδός μετανάστης, η Ορθόδοξη Εκκλησία τον ανακήρυξε όσιο. Πρότεινε δε, τον εορτασμό του ονόματός του μια φορά κάθε 5 χρόνια, την τελευταία Κυριακή του Τριωδίου. Το μένος του θεού για το χαμό του ανθρώπου τούτου δεν άργησε να πέσει στα κεφάλια των αμαρτωλών. Κύματα ανεργίας, αυτοκτονιών και ξεκληρισμάτων οικογενειών προκάλεσε το θεόσταλτο κραχ.
Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, διακρίνουμε μια τραγική φιγούρα. Παλαιότερα ο Νώε, πιο ύστερα ο O’Noufrios. Στις μέρες μας, ο ελληνικής καταγωγής παν-αγιότατος Χριστόδουλος. Ο χαμός του αποτελεί προοίμιο επερχόμενης καταστροφής, μάλλον οικονομικής φύσης. Επί τούτου, λοιπόν, όλοι εμείς οι καλοί χριστιανοί νιώθουμε το θείο χρέος να βάλουμε κάνα φράγκο στην άκρη, γιατί σε λίγο θα σφίξουν οι κώλοι. Προς αυτή την κατεύθυνση θα προβούμε σε προτάσεις αγοράς αλλά και αποφυγής μετοχών.
Το ερχόμενο διάστημα, επιχειρήσεις με υψηλή κεφαλαιοποίηση μετοχών αναμένεται να είναι οι ακόλουθες:
- Καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών. Λόγω του χαμού του μεγάλου πνευματικού ηγέτη, οι ανερμάτιστοι πιστοί θα αποταθούν σε κάθε σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Εικόνες, καντήλια, θυμιατά και άλλα ανάλογα αντικείμενα θα κάνουν θραύση.
- Ανθοπωλεία. Θα αποτελούν για καιρό επιχειρήσεις ιδιαίτερου κέρδους, μια και μακροπρόθεσμα οι πιστοί θα προσφέρουν άνθη στον τάφο του μακαριστού. Θα φορεθούν περισσότερο οι μαργαρίτες…
- Εταιρίες χωματουργικών εργασιών. Διότι ένας τόσο μεγάλος ηγέτης δε μπορεί να ταφεί σε έναν απλό λάκκο. Θα χρειαστεί μια τεράστια έκταση (ανάλογη με το πνευματικό διαμέτρημα του απολεσθέντος) και ως εκ τούτου θα απαιτηθούν σκαπτικά μηχανήματα.
- Γραφεία τελετών. Οι ακραιφνείς πιστοί του θα προχωρήσουν σε ομαδικές αυτοκτονίες, ακολουθώντας τον έτσι και μετά θάνατον.
- Φαρμακοβιομηχανίες. Όσοι πιστοί επιζήσουν μετά το βαρύ πένθος θα πλακωθούν στα Tavor και στα Lexotanil για να μετριάσουν τον πόνο τους.
- Πορνογραφία. Λόγω της φήμης σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του θρησκευτικού τους ηγέτη, πλήθος συντηρητικών Ελλήνων απενοχοποίησαν τις μέχρι τώρα θεωρούμενες βδελυρές ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου, οπότε προβλέπεται να σπεύσουν στα video club για να προμηθευτούν καμιά τσοντίτσα.
- Ναυτιλιακές εταιρίες. Πλήθη χριστιανών της ομογένειας θα κατακλύσουν τα βαπόρια προς τα πάτρια εδάφη για να αποτίνουν φόρο τιμής στο μεγάλο εθνάρχη.
- Κομμωτήρια. Πού πας, μανδάμ, σαν τη γύφτισσα; Μπορεί το ματάκι να ‘χει μαύρους κύκλους απ’ το κλάμα, αλλά τουλάχιστον το μαλλί πρέπει να ‘ναι σένιο! Κοτζάμ σταρούμπα πας να προσκυνήσεις!
- Καταστήματα ειδών gothic και emo. Πνοή θανάτου πλανάται πάνω απ’ τη χώρα. Άλλο που δε θέλουν τα μαλακισμένα να πιάσουν τα vibes του κάτω κόσμου. Αναμένεται οι emo να συχνάζουν πλέον υπό και όχι επί της πλατείας Συντάγματος (βλ. σταθμός metro), για να ‘ναι πιο κοντά στα Τάρταρα. Ειδικοί επί του θέματος προειδοποιούν ότι θα δημιουργηθεί emo φράξια που θα συχνάζει στο σταθμό του Μοναστηρακίου για να ‘ναι πιο κοντά στη Μητρόπολη.
- Καταστήματα εσώρουχων. Εξαιτίας του αβάσταχτου πόνου, πιθανολογείται ότι οι πιστές θα διαρηγνύουν, εν εξάλλω καταστάσει, τους στηθόδεσμούς των, κατά τη διάρκεια της νεκρόσιμης ακολουθίας.
Καθώς ο μακαριστός ήταν μεγάλος λάτρης του εθνικού φρονήματος και προασπιστής των εθνικών ιδεωδών (κοινώς, φασισταριό), άνοδο αναμένεται να σημειώσουν οι μετοχές της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας Ζ, των ΜΑΤ, του Στρατού, του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη και του καναλιού του κυρίου Λιακόπουλου, καθώς και του βιβλιοπωλείου του κυρίου Γεωργιάδη. Γενικώς, πάρτε φόρα και αγοράστε οτιδήποτε σας θυμίζει ελληνοκαυλίτιδα: σταυρούς, μανουάλια, φέσια, στολές Ευζώνων, τσαρούχια, δικέφαλους αετούς, σημαίες, κλόμπ και κράνη, φωτογραφίες της Πατουλίδου, του Δήμα και του Χαριστέα, βιντεοταινίες του ΤΗΛΕΦΩΣ, χάρτες με την Πόλη στην ελληνική επικράτεια, προσωπογραφίες των ηρώων του ’21, γενικώς αγοράστε. Όσο πιο πολύ φορτώσετε το σπίτι σας, τόσο πιο χριστιανικά θα βιώσετε το πένθος.
Αντίθετα, επιχειρήσεις με χαμηλή κεφαλαιοποίηση μετοχών αναμένεται να είναι οι ακόλουθες:
- Ελεύθερη διακίνηση ιδεών,
- Αλληλεγγύη (ειδικά στους μετανάστες, με το κύμα εθνικής ανάτασης που περιμένουμε),
- Προσωπική έκφραση/Αυτοδιάθεση,
- Ελεύθερη βούληση,
και γενικότερα οτιδήποτε συμβάλλει σε μια λιγότερο στενόμυαλη αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Σταθερές αναμένεται να παραμείνουν οι μετοχές του ΟΤΕ, καθώς και εταιριών παραγωγής και διάθεσης μαλακών ναρκωτικών.

ΥΓ. Όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι μάταιες στην παρούσα φάση, μια και το Χρηματιστήριο, πιστό στα χριστιανικά ιδεώδη (κοινοκτημοσύνη, αγάπη προς τον πλησίον, ανιδιοτέλεια) έχει αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι το πέρας του πένθους. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να πάτε μέχρι τη Μητρόπολη να προσκυνήσετε. Mετά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος, ναυλωμένα από τη Μητρόπολη λεωφορεία θα μεταφέρουν τους πιστούς στο Allou Fun Park. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 100 (χρέωση 0,83 ευρώ/λεπτό), καθώς και στο site
www.makaristos.gr

loumboubamboula + mezcalin

8 σχόλια:

forns είπε...

Πόσο πιο τεράστιο; Ακόμη κι ο Μπούμπκα θα χρειαστεί 3 προσπάθειες για να περάσει τον πήχη (αφού ντοπαριστεί με προϊόντα Ανατολικής Γερμανίας)...

tragedian είπε...

Έκανες limit up...για άλλη μια φορά.
Το νέο προπονητικό κέντρο "Αβασάνιστα" κάνει το δίδυμο να πετάει. Μεγαλειώδες κείμενο. Δεν αγγίζετε βέβαια τόσο τις γυναικείες ψυχές αλλά οκ...

@Φίλους του ΧΑΑ: Παιδιά μην σχολιάσετε για το ΧΑΑ, είναι άσχετο το θέμα (όχι, τα εξηγώ για να μην αρχίσει το βρισίδι πάλι και μανουριάσουμε).
Οκ φίλε Γιάννη? (Λαναράς)

bastakas είπε...

Εξαιρετικό. Το μόνο που έλειπε ήταν η punk-rock διάσταση. Και ο ο Γρηγόρης από τη βίλα (Αμαλίας)...

@tragedian: σωστή η επεξήγηση. (από δω το πας, απο κει το φέρνεις όλο στη συνδιαχείριση το μυαλό σου...)

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας σκατάδες!!! Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Αισχύνεσθε και σιωπήτε λοιπόν! Αιδώς!!!

και αιδοίος ροδουλος και απλός
και υγρος...

Ανώνυμος είπε...

Ευρηματικό κείμενο. Πραγματικά το απόλαυσα.

Ανώνυμος είπε...

Όλο μαλακίες, δεν πάτε (όχι πατέ πεινάλες) να βρείτε καμιά δουλειά να κάνετε ή στην χειρότερη κάντε κανένα διδακτορικό.Σκατά στους ψευτό-κουλτουριάρηδες.(Οι πραγματικοί είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτοι σκατά).
Η μήπως νομίζετε ότι οι γονείς σας θα ήταν περήφανοι για τον χρόνο που χαλάτε να γράφετε σε ηλίθια blogs?
Κλείνω προς το παρών γιατί με φωνάζει η μαμά μου....................

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πλάκα είχε.