15 Ιαν 2008

Κατάθεση με multiple choice?

Δεν έχω ιδέα από νομικά - δικηγορικά θέματα, αλλά άκουσα κάτι που μου έκανε εντύπωση: Σήμερα το πρωί πήρε τ' αυτί μου το δημοσιογράφο Σ. Καρατζαφέρη να σχολιάζει ότι ο ανακριτής ρώτησε τον Ανδριανό για τον περίφημο "κομιστή" του dvd λέγοντάς του 3 ονόματα και ο Ανδριανός επέλεξε το ένα. Μου φαίνεται περίεργο και υποψιάζομαι ότι πρόκειται για αυτές τις μπούρδες που κάποιοι βγάζουν απ' την κοιλιά τους. Δηλαδή γιατί δεν μπορεί ο Ανδριανός να δώσει απλά ένα όνομα και χρειάζεται ...multiple choice; Κατάθεση έδωσε ή έπαιξε στον Εκατομμυριούχο; Φανταστείτε διάλογο:
"Ποιος σας έδωσε το dvd? a. ο Α, b. ο Β, c. ο Γ?"
"Εμμ... Δεν είμαι σίγουρος... Μπορώ να πάρω τη βοήθεια του κοινού;"
Εσείς τι πιστεύετε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πιστεύουμε ρε φιλαράκι?
Πιστεύουμε πως θέλουν κάψιμο όλοι οι ρουφιανοδημοσιογράφοι...
Καλώς σας βρήκα ρε καρντάσηδες.
Ευχαριστώ τον forns για την προτίμηση στο πρόσωπό μου. Γειά σου forns και γειά σου ρε πατρίδα Μίχαλε.
Τρέχαμε για το μεραοκάματο και δεν πρόλαβα να σας χαιρετήσω. Καλή χρονιά. Ελπίζω να μη μαζευτούν πάλι πολλοί φιρφιρίκοι εδώ μέσα.

forns είπε...

Καλώς τον κι ας άργησε. (Πυροτεχνήματα). Καλή χρονιά. Τώρα που έσκασες θα απογειωθούν τα στατιστικά και θα υπάρξει μεταστροφή στην ψυχολογία των θεσμικών bloggers...

fysalida είπε...

Το βαρέλι δεν έχει πάτο που λέει και ένας γνωστός μου.Αδιαφάνεια, παθογένεια, σαπίλα.Μακριά από εμάς...

tragedian είπε...

Γειά σου ρε Σαλονίκη. Η προτίμηση στο πρόσωπό σου είναι καθολική. Εκλέγεσε δια βοής που θα λέγαμε και με επιφωνήματα "Άξιος, Άξιος...".
Καλή χρονιά και από μένα.

Στο θέμα μας, νομίζω ότι το all time classic κλισέ του αντιεξουσιαστικού χώρου κολλάει γάντι: "Αλήτες, Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι...".

mezcalin είπε...

Ήμουν έτοιμος να postάρω σήμερα επί του θέματος, αλλά με προλάβατε, οπότε θα τα πω μέσω σχολίου. Εννοείται πως μου την έχει σπάσει η Ζαχοπουλολογία και δε θα 'θελα να επιτείνω το πρήξιμο που ήδη μας έχουν επιβάλει η τηλεόραση και τα έντυπα. Το ποτήρι του μυαλού μου όμως, ξεχείλισε όταν διάβασα το χθεσινό τίτλο της Ελευθεροτυπίας. "Ξεπεσμός", έλεγε. Λίγες μέρες πριν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FEYGA, ο Καψής φόρεσε το πιο αθώο βλέμα που μπορεί να πάρει και έδωσε ένα ρεσιτάλ θετικής αυτοκριτικής σχετικά με την αξιοπρεπέστατη στάση που ο ίδιος έχει κρατήσει όλο αυτό τον καιρό, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ιστορία. Φυσικά, Στραβελάκηδες και όλα τα υπόλοιπα καθίκια που βρίσκονταν στο πάνελ συμφώνησαν, τονίζοντας μάλιστα πόσο τυχεροί είναι που ανήκουν σε ένα τόσο καλό team δημοσιογράφων.
Τι έχουμε εδώ; Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια και μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες να δηλώνουν αηδιασμένοι για τη διαπόμπευση προσώπων, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι (και όχι μόνο αυτοί) καλλιεργούν το συγκεκριμένο κλίμα εδώ και καιρό. Και ας μη στεκόμαστε μόνο στο θέμα Ζαχόπουλου. Στο παρελθόν υπάρχουν άπειρα ανάλογα παραδείγματα, όπου στο βωμό μιας αρρωστημένης "μη λογοκρισίας" και "δημοσιογραφικης αδείας" προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, συμβαίνει στιγνή παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν υποστηρίζω το μαλάκα το Ζαχόπουλο. Ένα καθίκι είναι κι αυτός. Λαμόγιο του κερατά που του αξίζουν τα χειρότερα. Άλλο πράγμα τονίζω: την αυθεραισία των μμε, με τη σάλτσα υποκρισίας που πολύ επικίνδυνα χρησιμοποιεί ως dressing τώρα τελευταία. Έσφιξαν τα πράγματα με τα επίμαχα dvd, οπότε έσπευσαν όλοι οι ρουφιάνοι (πιο σωστή λέξη που θα έπρεπε να αντικαταστήσει επιτέλους τη λέξη "δημοσιογράφος") να καλύψουν τους κώλους τους, γιατί όσο κι αν δεν είναι οι άμεσοι "κομιστές", ξέρουν πολύ καλά πως είναι έμμεσοι.
Τριανταφυλλόπουλοι, Οικονομέες, Στάες, Τρέμες, Χατζηνικολάοι, Πρετεντέρηδες, Καψήδες, Καμπουράκηδες, Αυτιάδες, Τσίμες, Ευαγγελάτοι, Παπαδάκηδες καθώς και όλοι αυτοί του ίδιου συναφιού που ξεχνάω, είστε αισχροί και θα 'πρεπε να σας τύχουν τα χειρότερα!

ΑΛΗΤΕΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
(όσες φορές κι αν γραφτεί, δεν αρκεί)

ΥΓ. Κουφάλα Σαλονίκη, μας ανακάλυψες! Φιλιά και χαιρετίσματα στην πιο ψυχεδελική πόλη της Ελλάδας.

forns είπε...

@tragedian: Να ποιοι μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτο... Εκλέγεσε, έπεσε, έχεσε...

Μαέβιους είπε...

@σαλονίκης: Γειά σου πατρίδα, καλώς ήρθες και καλή χρονιά να έχουμε. Θα τα λέμε τώρα φίλε, αφού σε ξαναβρήκαμε.

Τώρα επί του θέματος. Συμφωνω με τον mezcalin (εμ αμ δεν μοιάζαμε δε θα συμπεθεριάζαμε που λέει και ο Ζήκος!!). Χτες το βράδυ είχα την φαεινή ιδέα να καώ στη τηλεόραση, άλλη μια λάθος επιλογή, ήταν όμως συνειδητή για να μη καώ στο δίκτυο άλλη μια φορά. Και πραγματικά αρρώστησα με όλα αυτή τη σαπίλα που είδα και ξαναείδα και ξαναείδα, οι ίδιες παπαριές, αερολογίες σε όλα τα δελτία ειδήσεων (εκτός του ΣΚΑΙ και δεν είναι διαφήμιση, δε τα παίρνω απο τον Αλαφούζο ακόμα). Επίτηδες απέφευγα να παρακολουθώ την συγκεκριμένη ιστορία αλλά χτες τα έμαθα όλα και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και αποκαλυπτικές περιγραφές. Και μετά από όλα αυτά αλλή μια απορία ξεπήδηψε μέσα στο κομποστοειδές μυαλό μου χτες βράδυ. Τι δουλειά έχουν οι δημοσιογράφοι στο Ταμείο Επιστημόνων; Άσχετο!
ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ