31 Ιαν 2008

Εκ του ασφαλούς... (2)



Για τη δράση εκ του ασφαλούς (αντίσταση και πάλη από τον υπολογιστή του γραφείου μας, με το θερμοστάτη καρφωμένο σταθερά στους είκοσι βαθμούς -περισσότερο φωνάζει κι η GreenPeace- , και ναι ρε πούστη, πολύ κίνηση και σήμερα) τα είχαμε γράψει και παλιότερα: εμείς βρίσκαμε τη σωστή ερμηνεία αγγλικών λέξεων, και τα καημένα τα μαυράκια χόρταιναν ρύζι. Και μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε...

Αυτή τη φορά, όλα τα παιδάκια θα αντιδράσουμε στο εξής (loumba φτύσε τη τσίχλα και σταμάτα να μιλάς με το mezcal. Eγώ τα ξέρω, για σας τα λέω...):

Ο Καμπάξ ( ή Κάμπαξ) είναι ένας 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας ο οποίος χαζεύοντας στο δίκτυο, βρήκε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία η (θεμελιωμένη θεωρητικά στο Κοράνι) καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες στο Ισλάμ στηρίζεται σε λάθος ερμηνεία των λόγων του Μωάμεθ. Αποφάσισε να τυπώσει το εν λόγω δημοσίευμα σε μερικά αντίτυπα και να το μοιράσει σε συμφοιτητές και καθηγητές του, με σκοπό να ξεκινήσει μια κουβέντα (debate, γιου νόου…).

Η μαλακία είναι ότι το πανεπιστήμιο του Καμπάξ είναι στο Αφγανιστάν. Όχι βέβαια στο Αφγανιστάν των οπισθοδρομικών Ταλιμπάν, αλλά στο Αφγανιστάν μιας προοδευτικής (χα!) φιλοδυτικής (χαχα!) κυβέρνησης (μπουχαχα!) που μετράει πλέον έξη έτη στην εξουσία (φοβερό ρε παιδί μου, πως περνάνε έτσι τα χρόνια).

Για να μην τα πολυλογώ (έχω να τελειώσω κι αυτό το ρημάδι το διδακτορικό) ο Καμπάξ καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Τώρα, τι κάνουμε εμείς: Η διαδικασία είναι απλή: παίρνεις το ποντικάκι σου, κάνεις κλικ στο site της φανταστικής Independent (αν ξέρεις αγγλικά κι έχεις όρεξη, μπορείς να διαβάσεις κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες) και βάζεις τα στοιχεία σου (όνομα, mail και χώρα). Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το ΥΠ.ΕΞ της Μ. Βρετανίας. Εμείς είπαμε, επί του καναπέως…

3 σχόλια:

tragedian είπε...

thnx

mezcalin είπε...

Και η διαδικτυακή επανάσταση καλά κρατεί!
Σε λίγο, με μερικά απλά κλικαρίσματα θα μπορούμε να ανατρέπουμε κυβερνήσεις και να κάνουμε πραξικοπήματα.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση του Αφγανιστάν έχει αναπτύξει άριστη συνεργασία με τη νομαρχία Αχαϊας και με το λιμεναρχείο Πάτρας. Εκεί παίρνουν κεφάλια για θρησκευτικούς λόγους. Εδώ παίρνουν φόρα με τις μπουλντόζες, αλλά και με τα μαχαίρια και τα κλόμπ και ξηλώνουν κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
Δε μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στο δυναμισμό που επέδειξαν αυτοί οι δύστυχοι στην πρόσφατη πορεία που έγινε στην Πάτρα, ζητώντας τα αυτονόητα.

loumboubamboula + mezcalin

Ανώνυμος είπε...

Οποία έκπληξις! Κοίτα που οι δημοσιογράφοι είναι φίλοι μας (σαν τους Γερμανούς κάτι...) καμμιά φορά. Άι ρεστ μάι κέις.