8 Ιαν 2008

Σκουπιδοφάγος 1 - Ας μιλήσουμε για σεξ...

Πρόλογος: Έχω μια παλιά συνήθεια: Διαβάζω εφημερίδες και περιοδικά και όταν δω κάτι τελείως "άκυρο" ή κάτι ενδιαφέρον σκίζω το αντίστοιχο φύλλο και το καταχωνιάζω κάπου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνω μια ματιά στα αποκόμματα και στη συνέχεια κάποια απ' αυτά τα πετάω κάποια άλλα τα κρατάω (για επόμενη διαλογή). Οι ιστορίες με τον τίτλο "Σκουπιδοφάγος" είναι οι ιστορίες των αποκομμάτων που καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων...

Αυτή τη φορά έπεσε στα χέρια μου ένα αποκόμματα που μιλάγε για τι άλλο; Για το σεξ. Ο τίτλος του: "Ευφυΐα και... τεχνολογία βλάπτουν σοβαρά το σεξ!" [Αιμιλία Σταθάκου, Απογευματινή 2/12/2005]. Ακούγεται κάπως τρομακτικό όμως απλά θέλει να σας πει ότι αν είστε ευαίσθητοι, έξυπνοι, καλλιεργημένοι και πετυχημένοι επαγγελματικά τότε μάλλον:
"(...)αδυνατείτε να ικανοποιήσετε σεξουαλικά τη σύντροφό σας(...) Τα μεγαλύτερα ποσοστά στα προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχουν οι άνδρες που είναι ευφυείς και συναισθηματικοί."

Όμως μην πανικοβάλεστε, γιατί έπεται και συνέχεια:
"Σε περίπτωση μάλιστα που ζείτε στα δυτικά προάστια και ασχολείστε με την Πληροφορική έχετε βάλει υποψηφιότητα για πρόωρη εκσπερμάτιση!"

Απλά πράγματα... Ένα κι ένα κάνουν δύο. Είναι πιθανό να φαντάζεστε ότι όλα αυτά είναι απλώς λαϊκές δοξασίες όπως το πολύ γνωστό "όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη" (που συνεχίζουμε να το λέμε παρόλο που είναι εμφανές ότι κανείς δεν αγαπά τα κατεστραμμένα χαρτόμουτρα). Όμως όχι! Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Η παραπάνω γνώση είναι αποτέλεσμα έρευνας της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας. Και ακολουθούν τα αριθμητικά πειστήρια:

Πρώτα-πρώτα ας το δούμε επαγγελματικά το θέμα:
  • Το 42% των ανδρών που έπασχαν από πρόωρη εκσπερμάτιση ασχολούνταν επαγγελματικά με την Πληροφορική (εσείς που απλά σερφάρετε τη γλιττώσατε).
  • Το 37% των ανδρών που έπασχαν από πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν διανοούμενοι ή επιστήμονες (δεν έχω καταλάβει με τι επάγγελμα ασχολείται ένας "διανοούμενος", αλλά φαντάζομαι ότι μάλλον εννοούν αυτό το είδος "διανόησης" που ευδοκιμεί στις δημόσιες υπηρεσίες...)
  • Το 21% των ανδρών που έπασχαν από πρόωρη εκσπερμάτιση ασχολούταν με κάποιο χειρωνακτικό επάγγελμα (μην πάει το μυαλό σας στο κακό, άλλο εννοούν!)
Και τώρα ας δούμε και τη γεωγραφική κατανομή:
  • Όλως περιέργως οι περισσότεροι άντρες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα κατοικούσαν στην Αττική (γιατί άραγε;).
  • Το αμέσως μεγαλύτερο πλήθος από αυτούς κατοικούσαν στη Βόρεια Ελλάδα (ναι, είναι η Θεσσαλονίκη μέσα...).
  • Το αμέσως μεγαλύτερο πλήθος από αυτούς κατοικούσαν στη Νότια Ελλάδα.
  • Και το πιο κουφό απ' όλα: Οι λιγότεροι προβληματικοί άντρες κατοικούσαν σε κάποιο νησί (ανεξήγητο...).

Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις να πούμε ότι δεν έκαναν καμιά έρευνα οι άνθρωποι επιλέγοντας στατιστικά το δείγμα, απλώς κατέγραψαν τα στοιχεία όσων επικοινώνησαν μαζί τους στη συμβουλευτική τους γραμμή. Είναι λογικό οι περισσότεροι που είχαν πρόβλημα να ήταν από την Αττική, η μισή Ελλάδα μένει στην Αττική. Και προφανώς εξηγούνται λογικά και όλα τα υπόλοιπα ποσοστά. Επίσης πολύς κόσμος στην Ελλάδα ασχολείται με την Πληροφορική (από απόφοιτους ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, μέχρι και "μεταταγμένους" μαθηματικούς, φυσικούς και ... θεολόγους). Με άλλα λόγια όλα αυτά τα νούμερα δεν είναι καμιά τρελή έρευνα, είναι απλά καταγραφή του προφίλ όσων τηλεφώνησαν στην συγκεκριμένη εταιρεία και οι συσχετισμοί και τα συμπεράσματα του άρθρου είναι τελείως αυθαίρετα. Πάντως για όσους ανησυχούν, μια μετακόμιση μπορεί γενικά να τους ανανεώσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: