28 Ιαν 2008

Πόσο αξίζει η ζωή ενός απλού ανθρώπου;

Και ξαφνικά οι μεσημεριανές εκπομπές ελαφρού περιεχομένου μετατράπηκαν με μιας σε εκπομπές θλίψης και κλαυθμών. Παιδάκια και νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και πεθαίνουν από αρρώστιες ,πείνα και δυστυχία και για αυτούς ούτε ένα τόσο δα δάκρυ, σαν να μην υπάρχουν, λες και ο κόσμος μας περιορίζεται στο Ψυχικό γύρω από την αρχιεπισκοπική κατοικία. Και μετά από όλα αυτά έχεις τις πουτάνες του μεσημεριού να φοράνε μαύρα και να προσπαθούν μετά βίας να δακρύσουν για να συγκινήσουν τον αποχαυνωμένο μαλάκα Έλληνα που τις παρακολουθεί. Από κοντά φυσικά και όλα τα σάψαλα του πολιτικού, καλλιτεχνικού, κοινωνικού χώρου να αναρωτώνται “μα γιατί να φύγει αυτός ο άνθρωπος”, αυτοί που έχουν κάνει τη δυστυχία του απλού κόσμου επάγγελμα. Άντε γαμήσου λοιπόν Ψωμιάδη που διέγνωσες ως κοινωνικά διεστραμμένους όσους δεν έπεσαν σε βαριά κατάθλιψη από τον χαμό του Χριστόδουλου. Καλύτερα διεστραμμένος παρά υποκριτής.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κλείσε την τηλεόραση ρε φίλε...

scoopy είπε...

Ρε παιδιά η τηλεόραση από κάτι τέτοια περιμένει να ζήσει... Και κυρίως τα μεσημεριανάδικα... Όπως λες και ο ίδιος έχουν κάνει τη δυστυχία επάγγελμα...

Ανώνυμος είπε...

Σκατά στο παπαδαριό και στη συντηρητική Ελλάδα. Σκατά και στο Ψωμιάδη. Σκατά και σε όλους τους μαλάκες τους δημοσιογράφους.

trelliaris είπε...

Βαρύ το πένθος.

Επιτέλους εκοιμήθη.

Να μια είδηση που μπορεί να σου φτίαξει τη μέρα.

Αλλά μετά από λίγο ξενέρωμα.
Ζούσαμε από την Πέμπτη με την αγωνία. Λες να ψοφήσει πριν το ΣΚ και να πάει στράφι η τριήμερη αργία; Και τελικά ξεκινάς τη Δευτέρα σου με τα χαρμόσυνα και σιγά σιγά μαθαίνεις πως αργία είναι μόνο η κηδεία. Από που κι ως που; Πως και πότε θα θρηνήσουμε τώρα; Σεβασμός στο Σεβασμιότατο μηδέν.
Θέλω 6 μήνες αργία.
Και ξεμυτίζουν και οι υποψήφιοι διάδοχοι και ακόλουθοι.
Λερναία ύδρα το τέρας. Ένας φεύγει τρεις έρχονται...
Ναι μεγάλο το πένθος.

όσον αφορά τόο ζήτημα TV προτείνω 20:45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (θα σας έλεγα και ΟΛΑ αλλά μας το κόψανε.... λέτε να πουν καμιά χοντράδα για το σεβασμιότατο και να τους κόψουν και αυτούς;)και "ποιος θα γίνει NINJA" & το ζευγάρωμα του Αφρικανικού κούνελου.

Λοιπόν προτείνω ραντεβού αύριο στις 12:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Μαύρη αμφίεση απαραίτητη.

Φεύγω τώρα πάω να προσκυνήσω μία από σήμερα γιατί παρόλο που το βαλσαμώσαμε φοβάμαι μη βρωμίσει.

Ανώνυμος είπε...

Μέγα το ατόπημά σας να καταφέρεστε με χαρακτηρισμούς σαν κι αυτούς εναντίον του αναμορφωτού της Εκκλησίας μας. Ρυπαροί και μυαροί μπροστά στο ανάστημα του Ανδρός
Χριστοδούλου, αβουλοι και άνοες να του καταλογίσετε το παραμικρόν παρά τουτο: Το οτι ήταν δημοφιλής. Ωσάν τους επτά δράκοντας θα εξαφανισθούν οι άπιστοι από την Ορθόδοξη Ελλάδα δια να βασιλεύσει η Πίστη.
Οι συνήθεις επικριτές του δεν έχουν εκστομίσει ακόμη την χολή των, αλλά θα είμαι εδώ και θα αναμένω δια να τους αντικρούσω.
Σεβασμός εις την μνήμην Του θα αποτελούσε ίσως η σιωπή σας και η σιωπή όλων.
Αισχύνεσθε και σιωπήτε λοιπόν! Αιδώς!!!

Ανώνυμος είπε...

EEEEEEEEEEEEE_-_

Ανώνυμος είπε...

@βασιλειάδης: "Σεβασμός εις την μνήμην Του..." . Μεγίστη βλασφημία εκ μέρους σου. Με κεφαλαία αναφερόμαστε μόνο στον Κύριο ημών και όχι σε έναν κοινό θνητό αρχιεπίσκοπο.

Ελληνάρας είπε...

Εσύ ρε μαλάκα απαχαυνωμένε που κάθεσαι και βλέπεις τις μεσημεριανές πουτάνες τί έκανες για τα παιδάκια που πεινάνε ? Τα ίδια σκατά και χειρότερα είσαι και συ. Αυτές τουλάχιστο έχουν το σκοπό τους, το χρήμα. Εσύ είσαι το θύμα που τους δίνεις την τηλεθέαση που ζητάνε.

tragedian είπε...

Σκατά - Σεβασμός - Βλασφημία - Αντε Γαμήσου Ψωμιάδη.

Ο σουρεαλισμός στο μεγαλείο του.

Στηρίζω τον φίλο μου gathana και επικροτώ το post που ανάρτησε σε τόσο σκοτεινούς καιρούς. Κάτω οι πουτάνες της μεσημεριανής ζώνης!

@Γιώργο Βασιλειάδη: Μη μασάς. Συνέχισε τη μοναχική σου πορεία. Όλοι οι άπιστοι σε έχουμε ανάγκη.

gathana είπε...

Ρε @ελληναρά ακριβώς επειδή δεν κάνω τίποτα για τα παιδάκια για αυτό δεν θα κλάψω και για τον Χριστόδουλο. Υποκρισία είναι να κλαις τον έναν και να γράφεις τους άλλους στ’ αρχίδια σου.

Υ.Γ. Όσο για την τηλεόραση και την τηλεθέαση είμαι από τους λίγους - και αυτό το γνωρίζουν οι φίλοι μου - που την έχω απλά για διακόσμηση στο σαλόνι μου.

Ανώνυμος είπε...

Σκατά στους ελληνάρες και τους ορθόδοξους, σκατά.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, κάντε λίγο κράτει με τα σκατά γιατί δεν έχουμε και πολύ χώρο στα κρατητήρια

bastakas είπε...

Ανήκω στους συνήθεις επικριτές Του. Και όπου Του βάλτε θεό, πνεύμα, περιστέρια, αρχιεπισκόπους και καμιά 30αριά παπαδάκια. Από εκείνα τα άτριχα τα ζουμπουρλούδικα.

Είναι σαφές ότι δε συμμετέχω στο πένθος. Τουναντίον, αν ήμουν δεκαεξάρης (σας γαμώ τα λύκεια) θα κατέβαινα στη Μητρόπολη να χορέψω καντρίλιες. Μάλλον όμως έχω βαρύνει. Τη Παρασκευή πήγα να χορέψω ένα απλό συρτό και δε μου βγήκε…

Υπάρχουν επιχειρήματα που συγκλίνουν στο ότι ο Χριστόδουλος (όχι ο άνθρωπος, ο αρχιεπίσκοπος) ήταν μαλάκας. Υπάρχουν επιχειρήματα για το ότι οι νεκροί δε δεδικαίωνται ντε και καλά. Υπάρχουν επίσης επιχειρήματα για το ότι μπορείς να μη σεβαστείς ούτε το πένθος του άλλου.

Είχα ετοιμάσει από προχθές ένα σχετικό κειμενάκι. Συμπλεγματικό όπως πάντα και στο γνωστό bastako-ύφος. Όπως και τα κανάλια είχαν ετοιμάσει τα βιντεάκια τους. Στο γνωστό ύφος κι αυτά.

Άνοιξε παρένθεση
(κι εντάξει, από τις πουτάνες και τα υπόλοιπα σάψαλα της τουβού, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Αλλά όταν ακούς σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του έγκριτου (wannabe BBC) Sky Radio ότι ο Χριστόδουλος τις τελευταίες του ώρες είχε ανοιχτό διάλογο με το θεό, και ψάχνεις μάταια τη μεγάλη πλαστική λεκάνη της μπουγάδας για να ξεράσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα.)
Κλείσε παρένθεση

Έλεγα για το κειμενάκι που είχα ετοιμάσει. Αποφάσισα να μην το αναρτήσω, γιατί ένιωσα πολύ κουρασμένος για να μπω σε ένα μπαράζ διαλόγου/διαφωνιών/παρεξηγήσεων. Ειδικά σε ένα πλαίσιο που δεν έχουν κατοχυρωθεί τα αυτονόητα: διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

Γιατί (να μιλήσω για μένα, που λένε και στα κανάλια...) το θέμα δεν είναι ούτε οι μαλακίες που ακούγονται στη TV, ούτε τα λαικιστικά του στυλ αν άξιζε να πάει Αμέρικα, ενώ ένας φτωχός κλπ, ούτε αν οι παπάδες γαμιούνται (και πόσο για να ξέρουμε), ούτε...

Το θέμα είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους.
Όπως σε όλα τα γαμωκράτη του κόσμου (με εξαίρεση κάτι τύπους στην Ασία, οι οποίοι βέβαια δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αστικό κράτος, αλλά ως θρησκευτικό.)


Προτίμησα λοιπόν να κρυφτώ πίσω από την ασφάλεια (και συλλογική ευθύνη) της διαχείρισης κι εκτόνωσα τη καφρίλα μου με εικόνες, γκάλοπ (πάμε καλά), βιντεάκια και προσβλητικά συνθήματα. Περίμενα (ευτυχώς όχι πολλές ώρες) να αναρτήσει κάποιος άλλος (ευχαριστώ gathana) κάτι σχετικό για να τοποθετηθώ με ένα ήπιο σχόλιο. Νομίζω βέβαια ότι οι διαδικασίες της επικείμενης διαδοχής, θα μου προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για να επανέλθω…

Περιμένοντας με λαχτάρα τη δική μας Γαλλική Επανάσταση, θα κλείσω ανθρώπινα:

Ιστολογικέ Σύντροφε Γιώργο Βας., έχεις τα θερμά μου συλλυπητήρια. Να ζήσεις να τον θυμάσαι. Ειλικρινά, λόγω του εκκεντρικού (στην εποχή μας) τρόπου που εκφράζεσαι, μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής. Και στενοχωριέμαι που στενοχωριέσαι…

ΥΓ1. Με χάλασε που το τηλεγράφημα του συντρόφου Αλαβάνου, είχε κάτι σάλτσες. Ενώ η συντρόφισσα Αλέκα, έγραψε μόνο σκέτα συλλυπητήρια. Από την άλλη πάλι θα μπορούσαν να μη στείλουν τίποτα. Η μήπως όχι;
ΥΓ2. Και μιας που προσέχουμε και τα ελληνικά μας, σας ενημερώνω για τη σωστή ορολογία των ημερών (κι αυτά στο SKY τα έμαθα: O Χριστόδουλος αποκαλείται πλέον μακαριστός (όχι μακαριώτατος) και το πτώμα του σκήνωμα (όχι σωρός). Ζωή σε σας…

Ανώνυμος είπε...

@Bastakas: Πολύ θεωρητικά το πας. Σκατά λέμε.

bastakas είπε...

Σύντροφε κοπρολάγνε, δε σου χαλάω χατήρι:

Σκατά, κουράδες
σα χιονοστοιβάδες...

(με ρυθμό)

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστείτε τουλάχιστον τον νεκρό ρε μαλάκες. Σκατά στα μούτρα σας.

bastakas είπε...

@Τζίμης: Είσθε ο Τζίμης ο Τίγρης;

Φαίδρα είπε...

Χρειάζεται η Πίστη, βοηθάει τους αδύναμους. Και όλοι έχουμε βρεθεί σε στιγμές αδυναμίας. Γιαυτό καλό είναι να μην προτρέχουμε στην κριτική μας. Συγκινήθηκα σήμερα. Ήταν κοντά στα παιδιά αυτός ο άνθρωπος.
Είναι ντροπή και ασέβεια να γράφονται τέτοια πράγματα πάνω από το φέρετρο ενός ανθρώπου. Σήμερα είναι μερα περισυλλογής.
Κατανοώ και δέχομαι τη στάση κα΄ποιων παιδιών από 'δω όπως ο bastakas, tragedian, gathana αλλά νομίζω πως πρέπει να σιωπήσουν.

withnail είπε...

κι αφού πήξαμε στα σκατά και στο επίπεδο(μήπως αργήσαμε να το καταλάβουμε) να πω με την σειρά μου, γνωρίζοντας ότι δεν αφορά κανέναν, ότι συντάσσομαι με τον μπαστακάκο.
όλα τα άλλα... σκατά.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας.

forns είπε...

Το σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις όντας ζωντανός. Όσο για το βρισίδι (νηφάλια σκεπτόμενος), προτιμώ να βρίζω αυτούς που μπορούν να μ' ακούσουν. Κατά συνέπεια, κερνάω τον αγαπητό διάδοχο με σκατά (νηστίσιμα).

scoopy είπε...

Προφανώς ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του. Όμως νομίζω ότι το να βρίζουμε πάνω από ένα φέρετρο δεν είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχετίζονται με κάθε άνθρωπο που πεθαίνει (οικόγενεια, φίλοι, γνωστοί) και είναι δύσκολο και σκληρό για αυτούς ο χαμός του κοντινού τους προσώπου. Γιατί να τους επιβαρύνουμε με ανούσια επικριτικά σχόλια;
Όσοι έχουν αντιρρήσεις κατά της θρησκείας, της εκκλησίας ή κατά των μηχανισμών τους μπορούν να βρουν στηρίγματα για τις απόψεις τους χωρίς να καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις. Η ένταση τέτοιων επιθέσεων δεν εξυπηρετεί παρά στην όξυνση και στον φανατισμό (και από τις δύο πλευρές).

trelliaris είπε...

Ε λοιπόν αγαπητοί μου ΟΧΙ.
Κανένας σεβασμός στους σκατοτραγόπαπες
(Μπαμπινιώτης σελ.423),
πόσο μάλλον στο Χουντόδουλο που διάβαζε και δεν πήρε χαμπάρι τη χούντα. Ευαίσθητος και αρχίδια και επαφή με το λαό και καραγκιοζιλίκια. Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή εκμεταλλέυεται τους φόβους των ανθρώπων και εξυπηρετεί τα συμφέροντα. Δε μας λες ρε Tragedian ποιός έχει μεγαλύερη περιουσία ο Βγενόπουλος ή η Εκλησία;

Αιδώς - Εδώς - Εκείς

&
Σεξ
μέχρι τρεις=σχέση
4=παρτούζα
πάνω από 5= Ιερά Σύνοδος

Άντε γειά

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρη πως αν τον είχατε μπροστά σας δεν θα τολμούσατε να του ξεστομίσετε όλη αυτη τη λάσπη. Θα ντρεπόσαστε το σεβάσμιο γέροντα με το χαμόγελο και θα σκύβατε να του φιλήσετε το χέρι. Μακαρία η οδός λοιπόν.

The Party Girl είπε...

Τι ναι ολα αυτά ρε παιδιά? Πάω στο υπολογιστικό της σχολής και διαβάζω στα μπλογκ καταρες και ευχολόγια για έναν θρησκευτικό ηγέτη. Μα που ειναι αυτό το γαμημένο κράτος μας? Θάφτηκε κι αυτό μαζί με τον Χριστοδουλο? Πότε επιτέλους θα γλυτώσουμε από τους μουλάδες και θα βγάλουμε τη μπουρκα? (Αυτό το τελευταίο το λέει ο φίλος ο Παν Παν που κάθεται δίπλα)

trelliaris είπε...

Σιγά μην του φιλάγαμε και τίποτα άλλο.
Αφήστε μας πιά με τις μαλακίες.
θα πέσει φωτιά να μας κάψει ο ένας θα μας καεί το DVD & ο τίγρης να σιγοντάρει.

Φασιστοειδή ζώα
στην κόλαση θα σαπίσετε με τα βελζεβούλια,
φωτιές θα κάψουν το σκληρό σας
και δε θα σας ξανασηκωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Λέσχη προβληματισμού το κάναμε...

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθήκαμε όμως και τον κιλλίβαντα (του Αντρέα, της Μελίνας...). Εγώ, πάλι, γιατί υποψιάζομαι ότι μετά τη δική μας γαλλική επανάσταση αναμένουμε τον δικό μας Βοναπάρτη;

simeon είπε...

Αφιερωμένο στις στρατιές των ρασοφόρων σκοταδιστών και στους κάθε λογής και φύσεως παρατρεχάμενούς τους, που κρέμονται από τα χείλη τους, τα γένια τους, τα ράσα τους και ενίοτε τ’ αρχίδια τους:

Δεν ξέρω αν βρίσκετε κριμένος στα νύχια σου ο θεός,
μα εσύ, πιο πολύ μου μοιάζεις για λύκος νηστικός.
Κι όταν στα πρόβατα αγορεύεις για του έθνους το καλό,
διάολε, σε βλέπω να χορεύεις του κτήνους το χορό…

Πες μου, πως γίνετε η αγάπη να ζει απ’ τη λέξη «εχθρός»
και πως θα βρω τη σωτηρία σκυμμένος και βουβός.
Κι αν πάλι αυτό το τραγουδάκι σου μοιάζει αιρετικό,
διάολε, φύγε από μπροστά μου, μου κρύβεις το θεό…

Ποιος σκαλίζει το σκοτάδι στην ψυχή μου κι όταν χαίρομαι ποιος κλαίει;
Ποιος παλεύει να μισήσω το κορμί μου κι όταν τ' αγαπάω ποιος φταίει;
Ποιος φρενάρει και ρημάζει τη ζωή μου κι όταν προχωράω ποιος κλαίει;
Ποιος ζητά να χαμηλώσω τη φωνή μου κι αν του τ' αρνηθώ ποιος φταίει;

Γ. Αγγελάκας και οι Επισκέπτες – Αιρετικό

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω ,οτι δεν αμφισβητειται απο κανενα οτι ο μακαριστος υπηρξε ηγετης ,ειχε σιγουρα την στοφα που χαρακτηριζει εναν ηγετη,τωρα λογω θεσης ,οι θεσεις του δεν θα μπορουσαν να μην κριθουν απο πολιτικης μεριας,εδω ειναι ,και το λαθος μας ,η συγκριση του ,με το πολιτικο γιγνεσθαι.
απαλλαγητε απο ολα αυτα ,και δειτε τον ,σαν εναν εξυπνο οραματιστη ,που επιτελωντας τον ρολο του ποιμεναρχη ,που αυτοδικαιως εχει σαν αρχηγος της εκκλησιας της ελλαδος,εφερε την εκκλησια κοντα στην νεα γενια,λειτουργωντας με τους κανονες της πελατειας του
τα αποτελεσματα της αξιολογησης του εργου του ,και του καινουργιου δρομου που κατεδειξε,πρωτα μεσα στην εκκλησια ,οπου οι εχθροι του ποσοστιαια ηταν οσοι και οι λαικοι,θα φανουν απο την εκλογη του διαδοχου του.
στο κατω _κατω ,προσπαθησε να δειξει ,μια εκκλησια ,αντιστοιχη ,συνοδοιπορο του συγχρονου κοινωνικου προβληματος
οι θεσεις του εν τη γεννεση τους ,ηταν θεσεις ρηξεις,ως εκ τουτου ,τον αδικουμε ,και τον υποβιβαζουμε ,συγκρινωντας το εργο του με οποιαδηποτε κομματικη υφερπουσα,αναφορα .αντιλαμβανομαι οτι ειναι αναποφευκτο,γιατι οι ενεργεις ενος πρωτου πολιτη ,παραγουν πολιτικη ,ομως σαν επικηδειο ,μας δινεται ολους εμας να κανουμε ,την προσωπικη μας υπερβαση,και να κανουμε μιαν αποπειρα να δουμε τα πραγματα αλλιως,δικαιονωντας τον ,και σαν πνευματικο ηγετη,θεση που ευθεως αμφισβητηθηκε απο πολλους.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες,

"OYX ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ",
Ιδέες - Δόγματα κι Ανθρώπους - Δεσπότες. As simple, as that!

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" - "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ" - "ΟΧΙ! ΑΕΡΑ" (Μεταξάς)
+
"Άρης" = ΟΧΙ στους ομοδόξους του τού ΚΚΕ, c/o ΚΚΣΕ.
Παπαδόπουλος = ΟΧΙ στους ομοδόξους του Αμερικανούς στον αραβοισραηλινό πόλεμο των "7 ημερών" (+ δεν υπέγραψε για να βγει και πέθανε στην φυλακή).
"Πολυτεχνείο" = ΟΧΙ της Νεολαίας σε Ο-Λ-Ε-Σ τις κομματικές παρατάξεις, που εναντιώνονταν φανατικά στην κατάληψη.
"Ε.Ο. 17 ΝΟΕΜΒΡΗ"΄(1975-2002) = ΟΧΙ, σε ...όλα και σε όλους!

Τέρμα οι ιδεοληψίες! Μας τελείωσαν οι Δεξιοί, οι Κεντρώοι, οι Αριστεροί, οι φασίστες, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, οι σοσιαλιστές, οι νεοφιλελεύθεροι και δεν συμμαζεύεται. Όλοι τους έχουν πολιτικά προγράμματα για την Οικονομία και όχι για την Ελευθερία. Η Οικομομία, ΟΜΩΣ, ήταν επακόλουθο της Πολιτικής, στους αρχαίους Έλληνες. Γι' αυτό κι αυτοί που εφεύραν ΟΛΕΣ τις επιστήμες, δεν είχαν καμιά επιστήμη Οικονομολογίας,
(: παρεμπιπτόντως, ούτε και Ψυχολογίας).
Γύρισε ο τροχός, όμως, και "τα πάντα ρει", ξανά! Εποχή του Υδρο-ΧΟΟΥ στο +παν. Φεύγει ο ά-Λογος "Ι(ησούς) Χ(ριστός) Θ(εού) Υ(ιός) Σ(ωτήρ)", (: χωρίς να μας ...σώσει, -τελικά!), κι έρχεται το "ΧΑΟΣ" του Υδρο-χόου και των Ελλήνων, μέσω της "Θεωρίας του CHAOS"...

WELLCOME!!!

ΥΓ1. Το 1820, η "φάτσα" ο Αλή πασάς είχε προσέξει και πει: "Ω, ρε, γκιαούρηδες, κάτι μεγάλο ετοιμάζετε εσείς! Τα παιδιά σας δεν τα "βγάζετε", πιά, Γιάννη, Ηλία, Πέτρο, αλλά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αχιλλέα. Βάι, βάι, βάι...". Παρατηρούμε, ότι το ίδιο φαινόμενο ισχύει και στις ημέρες μας, χωρίς, μάλιστα, άνωθεν καθοδήγηση όπως τότε, (Φιλική Εταιρεία), κι αυτό, το αυθ-όρμητο, το ενστικτώδικο, το υποσυνείδητο, "λέει" πιο πολύ: ο Αλέκος έγινε Αλέξανδρος, η Τζένη Ευγενία, ο Τέλης Αριστοτέλης, η Άρτα Άρτεμις, ο Μήτσος Δημήτριος, η Πόπη Πηνελόπη κλπ. ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, (γι' ...αναστενάρηδες κάβουρες): Γιατί;

ΥΓ2. Το 1821, μόλις είπαν οι Φιλικοί στον Κοραή ότι αποφασίστηκε η Εξέγερση, αντέδρασε έντονα και διαφώνησε. Η θέση του ήταν πως ο λαός βρισκόταν σε αξιοθρήνητα επίπεδα αμορφωσιάς και, παρόλη την υπέρμετρη αγωνιστική του ευψυχία, θα τον "έπιαναν κορόιδο" οι ...ενδιαφερόμενοι. Οι Φιλικοί του αντέταξαν σαν επιχείρημα, ότι αυτό, μεν, ήταν σωστό, αλλά, ποιά εχέγγυα υπήρχαν ότι οι τότε διεθνείς ευνοϊκές συγκειρίες θα εξακολουθούσαν να υφίστανται, μετά απο 30 χρόνια; Υποκλίθηκε στην Λογική και τάχτηκε ολόψυχα στον Αγώνα, ΑΛΛΑ, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, είχε μεγάλο δίκιο! Αυτά τα τριάντα χρόνια εκπαίδευσης πρέπει να καλύψουμε, τώρα. Η Ελλάς στο φυσικό- ενστικτώδες- πολεμικό πεδίο τα πήγε υπέροχα. Σήμερα, είναι ισότιμη εταίρος και σύμμαχος των Μεγάλων Δυνάμεων που την έκαναν κράτος. Οι Τούρκοι, που ήταν αφεντάδες της, τότε, σήμερα, εξαρτούνται απο το veto της. Οι βόρειοι γείτονές της και όλοι οι της Ασίας και της Αφρικής οικονομικά απελπισμένοι, προσπαθούν "με νύχια και με δόντια" να γίνουν μετανάστες στο έδαφός της. Για πρώτη φορά, και απο τα αρχαιότατα χρόνια μετρώντας, υπάρχει 50ετής ειρήνη στην Ελλάδα. Επίσης, έχουμε σχεδόν ΟΛΟΙ "ένα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι μας", συν, εξοχικό οι πιο πολλοί. Τώρα, πλέον, γνωρίζουμε γράμματα και δεν είμαστε σκέτοι "κουμπούρες"- πολεμιστές, σαν τους παππούδες μας, και η πείνα, προ πολλού, έχει γίνει ...ανάμνηση. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να αρχίσει το διάβασμα, ώστε να καλλυφτεί το του Κοραή χάσμα της αμορφωσιάς, που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν στα ...θαύματα, να σέρνωνται σαν ηλίθιοι στα πατώματα και να φιλάνε λείψανα (μπρρρρ!);
Ο Υπαρκτός Χριστιανισμός,(325 μ.Χ. και δώθε), πριν κατασφάξει μαύρους, κόκκινους και κίτρινους, κατακρεούργησε τους Έλληνες και καταβαράθρωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό, -το μόνο αντίπαλο δέος στην βαρβαρότητα της Θεοκρατίας, ή "ελέω Θεού" Δεσποτιμού, ή, just, "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ". Προσοχή, παίδες! Μόνο οι Έλληνες, απ' όλους τους χριστιανούς "Δυτικούς", έχουν ΙΣΤΟΡΙΑ που είναι παλαιότερη και μπορεί να συγκριθεί με των Εβραίων ..."προπατώρων". Άμα λες σε αυτούς ότι κατάγωνται απο τον Άβραμ και τον Ιούδα, γιατί να μην το πιστέψουν; Ενώ, εδώ, εγείρονται ερωτήσεις: Ποιος Νώε; Ο Δευκαλίωνας. Ποιος Αβραάμ; Ο Πελασγός! Ποιος Ιούδας; Ο Έλληνας! Ποιος Ιησούς του Ναυή; Ο Αχιλλέας! Ποιος Μωυσής; Ο Μίνως! Ποιος Δαυίδ; Ο Αγαμέμνων!

ΥΓ3. Τι νοιώθεις που η ελληνική σημαία δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ που να συμβολίζει την αρχαία μας Ελλάδα; Είμαστε "Ρωμηοί", τελικά, απο την Ρώμη ...Αγουλινίτσας, Διαβολιτσίου και Μακρακώμης, -σαν, "κακή ώρα", τους "Μακεδόνες" απ' τα ...Σκόπια-, ή, απλά, Έλληνες -και δεν χρειαζόμαστε κανέναν επιθετικό προσδιορισμό για να αυτοπροσδιοριστούμε, όπως οι "Έλληνες Χριστιανοί" = Ρωμηοί;


ΔΕΙ ΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ω άνδρες, γυναίκες και, κυρίως!, παιδιά της Ελλάδας!

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

ChrisPap είπε...

Σίγουρα ο Χριστόδουλος υπήρξε ένας .. ασυνήθιστος Αρχιεπίσκοπος. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα να γίνει πολιτικός. Ήθελε να τραβάει πάνω του τη δημοσιότητα. Επί των ημερών του υπήρξαν 2 μεγάλες τραγωδίες , ο σεισμός του '99 και οι πυρκαγιές του '07. Σε ΚΑΜΙΑ από τις δύο περιπτώσεις δεν είδα την Εκκλησία να βοηθήσει πραγματικά. Και όταν το '99 ο κόσμος ειρωνεύτηκε την Εκκλησία για τη μηδαμινή προσφορά της, βγήκε ο Χριστόδουλος και ζήτησε τα ρέστα.. Αίσχος..Στις πυρκαγιές του καλοκαιριού η εκκλησία πρόσφερε το.. αστρονομικό για την περιουσία της ποσό των 500 χιλ. Ευρώ, την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτεροι κλέφτες, οι τράπεζες πρόσφεραν 30, 40 κ 50 εκατ ευρώ. Ο ηγέτης φαίνεται στα δύσκολα, βοηθάει πραγματικά και δεν φιγουράρει κάθε Κυριακή και σε διαφορετική εκκλησία. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Χριστόδουλος υπήρξε υπερτιμημένος ιεράρχης.
Για τους υποστηρικτές του, ας μου πουν τι πραγματικά πρόσφερε.
Για τους σκατολάγνους εδώ μέσα, πόσα κιλά χοντρομαλάκες είναι κ χέζουν τόσο πολύ?