16 Ιαν 2008

Η απάτη των Χριστουγέννων

Δε λέω, καλά είναι τα Χριστούγεννα, καλή και η άδεια, αλλά ρε παιδιά τι είναι αυτό με τις τσέπες μας;

Ερώτηση κοινού: Έχετε ποτέ κρατήσει το 13ο και 14ο μισθό για τα γούστα σας; Έχετε αγοράσει κάτι αξιόλογο μόνο για εσάς χωρίς να σκέφτεστε εάν θα πρέπει να κάνετε δώρα σε φίλους, σκύλους, ψύλλους, γρύλους και όλο το σοϊκό βασίλειο (το σόι καλέ);

Είναι άδειες πριν καν γεμίσουν. Ο φίλτατος forns με ρώτησε μια φορά αν ξέρω τι χαλάω μέσα στο μήνα. Αμ δε, προσπάθησα αλλά ο ψαλιδοχέρης παραμονεύει στη γωνιά. Μια το φούξια κάλυμα του αυτοκινήτου, μια το μαύρο κραγιόν της ερωμένης, μια το σούπερ οικονομικό εισιτήριο της Α... (δεν κάνουμε διαφήμιση) πάνω στο φτερό, μια η αγορά on telecom για την παρακολούθηση του νέου προγράμματος Ζαχς (από Κατς) της ελληνικής TV (αυτό με την δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος των τελευταίων τριών ημέρων, όταν και όπου δουλεύει φυσικά), κ.α. ξέρετε εσείς.

Και στο καπάκι μας πετάνε και τις εκπτώσεις, ώστε να μας αποτελειώσουν (μέχρι τελευταίας ρανίδας). Και φυσικά, τα υπέροχα πλάσματα που δεχόμαστε ως συμπαραστάτες στη δια βίου παράσταση, μας αφήνουν θεατές μπροστά στην λαίλαπα της Ερμού, της Τσακάλωφ και μην ξεχνάμε του Mall. Θεατές φυσικά, διότι τα καβούρια στις τσέπες μιμούνται τα παιδιά της Αιθιοπίας (καλή νά 'ναι η ώρα τους), και τρίβουν τις δαγκάνες τους μπας και πέσει κάνα αποφάι από το τελευταίο συμπόσιο.

Ποιές εκπτώσεις δηλαδή, που οι νέες κολεξιόν έχουν σκάσει μύτη από την 3η τουτουνού του μηνού. Μα δεν το είδατε κυρία μου; δεν ισχύει το 70% που έχει το μοναδικό φουστάκι, μπλουζάκι, στριγκάκι, καλτσάκι σε XXS βεβαίως βεβαίως!

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων;

3 σχόλια:

Μαέβιους είπε...

Το πνεύμα των Χριστουγέννων;;;
Μπρρρρ...μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι.
Ευτυχώς τελειώσαν και αυτά.
Αλλά αρχίσαν οι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, το μέγα γεγονός της χρονιάς που ξεκινάει, γιατί να μη ξεχνιόμαστε έχουμε και 2ο γύρο εκπτώσεων το καλοκαιράκι. Το μόνο θετικό που βρίσκω είναι ότι μπορείς να αγοράσεις σε λογικές, ΟΧΙ φτηνές τιμές, τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη χρονιά. Προσωπικά στις πρώτες εκπτώσεις αγοράζω αυτά που θα φορέσω τον επόμενο χειμώνα και στις δευτέρες τα ρούχα του επόμενου καλοκαιριού. Το ρίσκο είναι να μου κάνουν, σαν νούμερα, αλλά κάπως θα τη βολέψω.
Πάντως μια πρώτη εντύπωση από τις εκπτώσεις στη Πάτρα είναι ότι ο κόσμος δε ψωνίζει ακόμα, είναι σφιγμένος, μπαινοβγαίνει στα μαγαζιά, κοιτάει στις βιτρίνες αλλά δε πλησιάζει στα ταμεία.

Ανώνυμος είπε...

Τί τραβάμε και εμείς οι
700ευρίτες...
εκεί που είσαι πάνω στο φτερό της Α. , εκεί που κατεβαίνεις ανέμελος από το Καρπενήσι, για να αφήσεις τη γκόμενα στην Εκάλη και να κατέβεις στο Περιστέρι στη νόμιμη, εκεί που ετοιμάζεσαι να παρακολουθήσεις το Ζαχόπουλό σου στο καινούριο Home Theater, έρχεται η γυναίκα σου και σε τσιμπάει με το μαύρο κραγιόν στην τσέπη σου, γιατί δεν ήθελες να το αφήσεις στη γκόμενα, γιατί ήταν ακριβό και δε σου περισσεύανε όταν το αγόραζες...
Τί να κάνεις; δε θα την πας στις εκπτώσεις μετά απο αυτό; θα την πας... αλλά έλα που σε πιάσανε κώτσο... Ούτε εκπτώσεις, ούτε λεφτά...
Ρε δε βγάζεις καμιά πιστωτική...η μάλλον άσε σε 3 μηνάκια θα έχεις και με αυτή πρόβλημα... πάλι δε θα βγαίνεις πέρα...

P.S Ώρα καλή στα παιδιά της αιθιοπίας που μοιράζονται τα προβλήματα σου... (ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ, ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ)
Ε, ρε τι τραβάμε...να μας τρέχουν τα σάλια μπροστά στα μοντελάκια, και να μη μπορούμε να τα ακουμπήσουμε...ΤΡΑΓΩΔΙΑ

fysalida είπε...

Μα και εσύ ρε παιδί μου,μαύρο κραγιόν αγόρασες στην γκόμενα;Με καμιά ξεπεσμένη goth-ού τα έμπλεξες;