10 Φεβ 2008

Mιλαμε τα ατομα ειναι για το πουτσο ε.

..βγαλανε νεο Αρχιδεπισκοπο το Θηβαιο! Ποιοον?


Αυτον!




ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ! ΡΕΕΕ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεκινά από αύριο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Στην αφήγηση... παππούδες και γιαγιάδες κρατώντας στα χέρια, τους μύθους του Αισώπου, τα βιβλία του Ευγ. Τριβιζά και ένα σωρό ακόμη παραμυθάδων, με ακροατήριο τους «μπόμπιρες» της Α΄ τάξης Δημοτικού, καθισμένοι οκλαδόν στη μοκέτα (και όχι στα θρανία τους) κάποιας σχολικής αίθουσας.
Είναι σκηνή δημόσιου σχολείου και όχι στο παιδικό δωμάτιο ενός σπιτιού ή στο τζάκι του σαλονιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Στρατή και οι πρώτοι παππούδες (στα χαρτιά και όχι ηλικιακά) – εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με ενθουσιασμό, έλαβαν ήδη μέρος στην πρώτη συνάντηση που έγινε προχθές στο σχολείο και σήμερα… κάνουν πρόβα! Αν μη τι άλλο το διασκεδάζουν και ακόμη περισσότερο θα το διασκεδάσουν οι μαθητές της Α΄ τάξης που θα δούνε αύριο τον παππού ή τη γιαγιά τους να… επιστρέφει στην αίθουσα, για έναν σπουδαίο λόγο. Ακόμη σπουδαιότερο για τα παιδιά που είτε δεν έχουν παππούδες είτε δεν έχουν τη χαρά να τους διαβάζουν οι παππούδες τους, ένα βιβλίο, ένα παραμύθι.
Παππούδες και γιαγιάδες λοιπόν αύριο και για μία ημέρα την εβδομάδα θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα λένε παραμύθια σε μια αίθουσα. «Και θα το απολαμβάνουμε, τονίζει ο διευθυντής του σχολείου, γιατί θέλουμε αυτή την εικόνα να τη ζωντανέψουμε για τους μικρούς μας μαθητές που έχουν ή δεν έχουν παππούδες ή γιαγιάδες.
Θέλουμε να διατηρήσουμε τη μαγεία που έχει η συνύπαρξη αυτών των δυο γενεών και να χαρούμε όλοι. Να χαρούν τα παιδιά που θα ακούνε το παραμύθι, να χαρούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες που θα λένε τα παραμύθια στα εγγονάκια τους και να χαρεί φυσικά το σχολείο που στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης έχει επιλέξει να διατηρήσει ζωντανή αυτή τη μαγευτική σχέση της γιαγιάς και του παππού με το εγγόνι».
«Δεν θέλουμε σαν σχολείο, προσθέτει ο κ. Στρατής, τα παιδιά μας να αναζητούν την παραμυθία τους στην τηλεόραση ή σε καμιά κασέτα με ανάλογα κείμενα. Δεν θέλουμε τους παππούδες μας «εξόριστους» στα ΚΑΠΗ. Άλλωστε η έννοια του ανοιχτού σχολείου στην κοινωνία σημαίνει και την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας αρκεί να εξυπηρετούν τους σκοπούς της εκπαίδευσης. Και το παραμύθι με ή χωρίς παππού και γιαγιά ως αφηγητές έχει το δικό του ρόλο να παίξει. Ένα ρόλο που η αξία του όχι μόνο δεν έχει αμφισβητηθεί αλλά πήρε τη θέση που του ανήκει στην εκπαίδευση».

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται:
1 Η αντιγραφή
2 Η ανάρτηση σχολίων με μακροσκελή κείμενα ιστοσελίδων της Λάρισας
3 Η ανάρτηση σημαιών και χταποδιών στην ταράτσα γιατί μένεις ίδιος(Περιοδικό Αέρα Πατέρα, Φεβρουάριος 2324)
4 Η έξοδος από την αίθουσα πριν την παρέλευση μισαώρου
5 Τα σχόλια εκτός θέματος (εκτός αν είσαι μεγάλο έτος οπότε είναι εσωστρέφεια και επιτρέπεται)

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αυτή η μάστιγα με τα άσχετα comments!! Κάποτε πρέπει κάποιος να επισημάνει ότι υπάρχουν και τα fora...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να βάλετε "κόφτη", αν είναι πάνω από 15 γραμμές το comment να το κόβετε!! :-)