27 Μαρ 2008

ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ…

Η Πάτρα μας, η πόλη-πρότυπο, πρωτοπορεί και στον τομέα της παιδείας:

EKΠAIΔEYTHΡΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να στείλετε τα παιδιά σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://www.ellinikianagennisi.gr/

Υ.Γ. Tragedian, μην το καθυστερείς καθόλου. Οι περισσότερες θέσεις για το επόμενο σχολικό έτος είναι καβατζαρισμένες. Μόλις που προλαβαίνεις να κάνεις κράτηση για τη μικρή…

9 σχόλια:

Λυδήριος είπε...

Ontas 8 xronia sto sxoleio auto apo tin idrisi toy na mn sxoliasw ta kala logia....

tragedian είπε...

Πήρα το μεσημέρι και έκλεισα θέση στα προνήπια... Βοήθειά μας.

mezcalin είπε...

Άντε ρε simeon! Χάθηκες ρε φιλαράκι, αλλά επιτέλους ξαναεμφανίστηκες!
Δεν ξέρω τι αντιρρήσεις μπορεί να έχετε, αλλά η αίτηση που έκανα για να εργαστώ στο συγκεκριμένο σχολείο έγινε δεκτή. Απομένει μια συνέντευξη, στην οποία σκοπεύω να πάω φορώντας ένα πολύ γαμάτο μπλουζάκι που μου χάρισε πρόσφατα ένας μπάρμπας μου από τη Σπάρτη. Το αγόρασε από τον τοπικό σύλλογο απόστρατων αξιωματικών. Απεικονίζει τον Άνθιμο με μια χατζάρα και φουστανέλα να αποκεφαλίζει ταυτόχρονα δυο εχθρούς (έναν Τούρκο κι έναν Σκοπιανό), ξεσηκώνοντας έναν πίδακα αίματος (πάρτε τα, ρε μουνιά!). Κάτω από τη φουστανέλα φοράει κίτρινο κολλητό παντελόνι για να παραπέμπει στο δικέφαλο αετό του Βυζαντίου, αλλά και στην Uma Therman, κι έτσι να πιάσει το feeling της νέας γενιάς. Στο βάθος, διακρίνεται η Αγία Σοφία με καρφωμένες ελληνικές σημαίες στα τέσσερα καμπαναριά και κάτι σταυρούς ΝΑ! Από το τρίτο καμπαναριό προεξέχει κρεμάλα, στην οποία κρέμεται σώμα αμαρτωλής γυναικός, που τιμωρήθηκε τοιουτοτρόπως επειδή έκανε προγαμιαία σχέση (διότι εμείς έτσι ξηγιόμαστε στις πόρνες!). Σε παραδοσιακό καφενείο δίπλα στο ναό, ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός πίνουν λικέρ METAXA, τρώνε φέτα και παίζουν πρέφα με τον Καρατζαφέρη και τη Σαρρή, ντυμένοι με την πανοπλία του εκπολιτιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου (την έχουν χωρίσει στα τέσσερα για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος). Πιο μπροστά, ακριβώς δεξιά από τη σκηνή της σφαγής, το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου δεσπόζει επιβλητικά ανάμεσα σε ροδοπέταλα, ενώ ακριβώς αριστερότερα, πολυμελής ελληνορθόδοξη οικογένεια με λαμπάδες και θυμιατά στα χέρια, προσκυνάει με ευλάβεια την αγία εικόνα του Ψωμιάδη.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΌΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!
Ραντεβού στα θρανία!
Να μη λείψει κανείς, γιατί θα πάρει απουσία!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα πολύ καλό σχολείο με χριστιανικά ιδεώδη και ορθοδόξους καθηγητές. Ντροπή η ειρωνεία.

Λυδήριος είπε...

Είναι ένα οπισθοδρομικό σχολείο αγαπητέ και πιστεύω οτι το γνωρίζω πολύ καλύτερα ως μαθητής αυτού απο την ιδρυσή του. Το γυμνάσιο και το λύκειο έχουν ήδη ξεφύγει. Για το δημοτικό έχω καλή γνώμη αλλά δεν ξέρω πως είναι πια.

solaris είπε...

@simeon
Αγαπητέ Simeon δυστυχώς υπάρχουν πολλά παρόμοια σχολεία σε όλη την Ελλάδα.Στην άλλη ελληνική πόλη-πρότυπο (βλέπε Λάρισα)λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια , διάφορα "εθνωφελή ιδρύματα που λαξεύουν χαρακτήρες" και που απευθύνονται σε γόνους "καλών οικογενειών" με γεμάτα πορτοφόλια.Επίσης λειτουργούν και πολλά κατηχητικά σχολεία και υπέροχες θρησκευτικές οργανώσεις (ΓΕΧΑ κ.ά.) και γενικά πρόκειται για μια καταπληκτική πόλη Μουλάδων.
Όπως βλέπετε το φαινόμενο ξεπερνάει τα σύνορα της πόλης σας και καταδεικνύει ότι εξακολουθούμε να είμαστε μια χώρα "Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών".
Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που φοίτησα σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα σχολεία της Λάρισας , όπου εκεί οι δάσκαλοι και οι διευθυντές δεν είχαν απολύτως καμμία ελπίδα να μας λαξεύσουν τον χαρακτήρα (θε μου τη μισώ αυτή τη φράση!). Οι καζούρες , οι αποχές και οι αποβολές πέφταν σύννεφο αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι γίναμε χειρότεροι άνθρωποι από τα αποστειρωμένα ρομποτάκια που θέλαν να δημιουργήσουν τα εν λόγω ιδιωτικά σχολεία. Αντίθετα βρέθηκαν στο δρόμο μας και κάποιοι καθηγητές που μας άνοιξαν τα μάτια και που ποτέ δεν θα τους συναντούσαμε σε κάτι τέτοια σχολεία που περιγράφετε.

@mezcalin
Αγαπημένε μου μ' αυτό το μπλουζάκι/τοιχογραφία/εθνική παλιγγενεσία που σκοπεύεις να φορέσεις , θα έχεις σίγουρη επιτυχία στη συνέντευξη.Προτείνω να το συνδυάσεις με τσαρούχια για να τονίσεις την ελληνοπρέπειά σου.
Υ.Γ. Πάντως σε προτιμώ άνεργο παρά σ' αυτή την εθνικιστική φιδοφωλιά!

mezcalin είπε...

ΒΥΣ'ΝΙ ΘΥΕΛΛΑ, ΣΟΥΖΑ Τ' ΑΛΟΓΑΚΙ!
ΓΕΧΑ!!!
Πάντως, χωρίς πλάκα, είναι άξιο (;) απορίας το γεγονός ότι για να παρακολουθήσει το παιδί σου μαθήματα σε τέτοιας κατηγορίας σχολεία, πρέπει να σκάσεις σεβαστά ποσά. Τελικά, για να γίνεις σωστός ελληνορθόδοξος πρέπει να 'χεις φράγκα... Θα προτείνω στις τράπεζες, παράλληλα με τα στεγαστικά, καταναλωτικά κά δάνεια, να θεσπίσουν και το δάνειο εθνικής παλιγγενεσίας. Θα κάνει θραύση!

Λυδήριος είπε...

Αγαπητέ συντάκτη του blog δεν δημοσιεύσατε το προηγούμενο σχόλιο μου γιατί; Γιατί είπα οτι το λύκειο και το γυμνάσιο έχουν ξεφύγει τελείως και οτι δεν προσφέρουν τίποτα; Γιατί τα ίδια έκαναν και αυτοί σε εκείνο το σχολείο. Ότι δεν τους άρεσε απλώς δεν το άκουγαν.

POSCAMAN είπε...

@mezcalin

τα διδακτρα ειναι παρα πολυ χαμηλα

επισης σαν ο web-designer (και ΜΟΝΟ) της ιστοσελιδας,θα ηθελα ενα σχολιο για την ιστοσελιδα αυτη καθεαυτη,οχι για το περιεχομενο της για το οποιο δεν ειμαι εγω υπευθυνος

ευχαριστω

poscaman.blogspot.com