19 Μαρ 2008

Καλημέρα μας ή καλή μας μέρα.

έτσι που λες
μέρα απεργίας η σημερινή και ευκαιρία να βγάλω τον τσίπρα από μέσα μου (απεταξάμιν)

Ζούμε το χάσμα των γενεών της γενιάς μας με τη γενιά μας.
Στο μυαλό κάποιων από μας λέξεις όπως ρουφιάνος, απεργοσπάστης, φασίστας , τσιράκι, γλύφτης κλπ ηχούν ως οι χειρότερες προσβολές.
Σε άλλους πάλι (τους περισσότερους) δε λεν και πολλά. Προτιμούν να τους δώσουν ένα τέτοιο χαρακτηρισμό παρά να τους πουν μαλάκες.

Σήμερα λοιπόν τι κάνεις;
Βγαίνεις στο δρόμο για να φωνάξεις στους κουφούς ή λες πως "δουλεύω σε ιδιωτική εταιρεία και κανείς δεν απεργεί;" Ζούμε σε μια εποχή που η καταπίεση του συστήματος είτε είσαι δημόσιος - ιδιωτικός υπάλληλος δε σου επιτρέπει να απεργήσεις χωρίς συνέπειες, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας σε κηνηγάνε χρέη, υποχρεώσεις κ.α.
Θα απαντήσουμε λοιπόν ή όχι;

Είναι η ώρα να πειστούμε και να πείσουμε όσους μπορούμε για τη δυνατότητα ενός διαφορετικού μέλλοντος ή όχι;
Γιατί τώρα θα μου πει ο χοίρωνας επειδή βγήκε ο αλέξης;
Κάτι είν κι αυτό. κάτι είναι και το 17% + 8% +2% συν & κκε & και λοιπών αριστεροοικολογων.
υπάρχει μια
μεγάλη μερίδα κόσμου που πιστεύει σε ένα διαφορετικό κόσμο - ζωή - μέλλον
κι ας έχει αυτή την τηλεόραση να του πιπιλίζει το μυαλό με αυτά που προβάλλει - πλασάρει (δε θα τα χαρακτηρίσω) .
οράματα, προοπτικές και όνειρα που οφείλει η γενιά μας να προωθήσει και που όλη η αριστερά δεν είναι αδύνατον να συνθέσει.

Ιδέες υπάρχουν χιλιάδες.
και ναι έχω πειστεί ότι ο αλέξης είναι απ τις λίγες ευκαιρίες που μας έχουν δωθεί.
Προσωπικά μου είναι αντιπαθής, αλλά όταν εξελέγει μας ζωντάνεψε την ελπίδα.
τρομάζω στην ιδέα ότι μπορεί να μην τα καταφέρει.
Άλλη προοπτική ανατροπής δε βλέπω στο σύντομο ορίζοντα μας
και μετά θα φτάσει στο 99% η ομάδα της κοινωνίας που σα μόνο τρόπο και ιδεολογία ζωής της έχει τη λύση του σαλίγκαρου: "ανεβαίνω ψηλά γλύφοντας, έρποντας και με τα κέρατα του"

Σας χαιρετώ και παρεπιπτώντος παιδιά μην ανεβάζετε συνέχεια ποσταρίσματα και σχόλια δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε, έχουμε και δουλειές να κάνουμε.

Άντε γεια
τώρα, έχουμε να πάμε και στην πορεία .

4 σχόλια:

Χοιρων Πολυρωτας. είπε...

κε που σε ακομα τρελιαρη! μολις καλοκεριαση ο ΤΣΙΠΡΙΖΑ θα χτηπηση κανα 30αρι,το κουρκουτε κανα 15αρι κε αμα σκαση κε καμια φοτια και βελαζουν τα ελαφια απο το πονο ,θα ξιπνηση καλλο η εκολογικη σινειδηση(πο ρε πουστη δισκολη λεκση αφτη πρεπη να την εγραπσα λαθοσ)κε οι λυπες εκολογικες δηναμεις θα φτασουν κανα 5αρι..τοτε θα εχουμε 30%+15%+5%=52,77%ολη μαζι!θα γινη της πουτανας,ΤΣΙΠΡΑΣ προθκηπουρος,Αλεκα κηπουρος εργασιας κε Προεδρος δημιοκρατιας ενα ελαφακι! ολεεε!
πι.ες δε θα εγραφα σχολιο οσο ιπαρχη ο κομεντ μοντερεισον αλα επηδη σου εληπσα και αναφερεσε συνεχια στο ονομα ΜΟΥ!!κε σου λυπουνε βρισιδια ηθελα να σου πο... ΣΑΛΤΑ ΚΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!

trelliaris είπε...

επιτέλους.
η επιστροφή του ασώτου.
σε ευχαριστώ.
βρε 12:47 δεν έπρεπε να σαι στην πορεία;
Γιατί κάθεσαι και τον επαίζεις μπροστά στο πισι;

δε σε αγγίζει τίποτα εσένα κουφαλίτσα εεε;
Βολεύτικες και την έχεις αράξει με το γιουπορν ανοιχτό ολοκληρωνοντας τη διατριβή σου, παρέα με την κούτα με τα χαρτομάντιλα εεεεεεεεεεεεεεεεε;

Ανώνυμος είπε...

τελικα γαμω τα παιδια αυτος ο τρελαρης επαναστατης απο κουνια δυσκολα συναντας ανθρωπους σαν και αυτον (πρεπει να πας στο αντιρατσιστικο αλλιως αποκλειεται να τον πετυχεις πουθενα αλλου)
και τωρα που εχει και επαναστατικο ειδωλο εν ζωη ξεκρεμασε τον τσε απο το δωματιακι του και εβαλε τον τσιπρα ποιος τον πιανει, δεν ειναι πλεον μια μικρη μειοψηφια που μπαινει δεν μπαινει στην βουλη και φλερταρει επικυνδυνα με το περιθωριο του εξωκοινοβουλευτισμου, τωρα να πουμε θα γινει ΠΑΣΟΚ στη θεση του πασοκ αντε τρελιαρη με τις ευχες μου με τετοιο πλουσιο αγωνιστικο παρελθον τουλαχιστον Τσοχατζοπουλο σε βλεπω.Δεν πας να πλυνεις κανα πιατο ρε λουστρο εσυ εισαι ο επικυνδυνο και οχι ο τσιπρας ανεγκεφαλο κομματοσκυλο, με τις υγειες σου

mezcalin είπε...

Λοιπόν εγώ πρόκειται να δράσω εκ του ασφαλούς.
Όπου και να πάω ακούω για τον Τσίπρα. Το χειρότερο; Όπου και να πάω μιλάω για τον Τσίπρα! Ρε παιδιά, με το συμπάθειο! Ας μη με παρεξηγήσουν οι συνασπισμένοι γνωστοί μου, αλλά κάτι δεν πάει καλά. Δε λέω, ωραίο είναι να βλέπεις νέους ανθρώπους στην πολιτική ζωή. Έχουν άλλη φάτσα, άλλες ιδέες, ακόμα και άλλα μεταφορικά μέσα. Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων έχουν φτάσει πολύ ψηλά. Και όλοι είναι χαρούμενοι και μιλάνε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Αρχίδια στο μυστρί, λέω εγώ! Είναι πραγματικά ιδεολογικοί οι λόγοι που ο Τσίπρας και ο οποιοσδήποτε Τσίπρας έχει υψηλά ποσοστά; Δηλάδή άξαφνα, η γαμημένη, σιχαμένη ελληνική κοινωνία έγινε αριστερή-προοδευτική; Ξανά, αρχίδια στο μυστρί. Εκείνο που διακρίνω είναι ένα σιχτίρισμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τίποτα παραπάνω. Αντανακλαστικό. Στην τελική, διαφέρουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού; ΟΧΙ. Διαφέρουν οι κανόνες του παιχνιδιού γενικότερα; Πάλι ΟΧΙ. Ας καταλάβουμε πως για να αλλάξουν τα πράγματα δε θέλουμε νέους πολιτικούς ηγέτες σε ήδη υπάρχοντα ή όχι κόμματα. Κάτι άλλο χρειάζεται, το οποίο με τίποτα δεν πρόκειται να συναντήσουμε σε ψηφοδέλτια!