6 Μαρ 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

(απόδειξη τα τρία μπαλάκια που έφαγε ο γαύρος από την Τσέλσι)

Το ατόπημα στο οποίο έχουν υποπέσει οι ανά τους αιώνες ιστορικοί είναι η ανάλωσή τους σε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κοινή αντίληψη. Για παράδειγμα, προκειμένου να ταυτοποιήσουν την κοινή ρίζα δύο λαών, ενός παλαιού και ενός σύγχρονου, στηρίζονται σε συμπεράσματα που προκύπτουν από αναλύσεις πάνω στα γραπτά κείμενα που έχουν διασωθεί, στα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στη γεωγραφική εξάπλωση κά. Αγνοούν όμως τη γονιδιακή διάσταση του ζητήματος. Πολλά από τα χαρακτηριστικά κάθε λαού είναι κωδικοποιημένα στη διπλή έλικα του DNA των ανθρώπων που τον απαρτίζουν και κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, αναλλοίωτα. Αν αντιπαραβάλουμε τους σύγχρονους Έλληνες με τους αρχαίους Μακεδόνες οδηγούμαστε στη διαπίστωση ότι χαρακτηριστικά όπως η λεβεντιά, το παράστημα, το ψυχικό σθένος, ο πατριωτισμός, η αυταπάρνηση, το φυσικό κάλλος και η (ευγενής) άμιλλα είναι κοινά ανάμεσά στους δύο αυτούς λαούς. Μεμονωμένα χαρακτηριστικά ανακαλύπτουμε και σε άλλους λαούς, αλλά το μοναδικό και δυσεύρετο συνδυασμό όλων των ανωτέρω μπορούμε να βρούμε μόνο στους αρχαίους Μακεδόνες και στους Νεοέλληνες.

Απόδειξη αποτελεί η ένδοξη εντεκάδα των Μακεδονομάχων του Ολυμπιακού. Ως γνήσια φάλαγγα με τις σάρισες στο χέρι, ξεχύθηκαν σα λιοντάρια στο πεδίο της μάχης, όπου μάζεψαν τρία τόπια. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το ψυχικό σθένος (Πάντος), την αυταπάρνηση (Λούα Λούα – με την εθελούσια απουσία του, άφησε τη δόξα στους υπόλοιπους Μακεδονομάχους), το φυσικό κάλλος (Άντζας), τον πατριωτισμό (Λεντέσμα), την άμιλλα (Τζόρτζεβιτς), τη λεβεντιά (Νικοπολίδης), το παράστημα (Μπελούσι); Ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος, ο sir Τάκης Λεμονής, έχοντας μια καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή, άλωσε το κάστρο της Τσέλσι, αφήνοντας άφωνους τους απολίτιστους Βρετανούς και τα υπόλοιπα Κέλτικα φύλα. Αν δεν είχαμε να κάνουμε με γνήσιους απογόνους του Φίλιππου, το σκορ θα ήταν τουλάχιστον 6-0. Φαντάζεστε τίποτα ανερμάτιστους FYROMίτες χωρίς ένδοξο παρελθόν, χωρίς 1821, χωρίς Ζαχαριάδη, χωρίς Γιώργο Νταλάρα και Μαρινέλλα, χωρίς πρώτη θέση στη Γιουροβίζιον και χωρίς Άννα Βερούλη, να μάχονται εναντίον του βάρβαρου όχλου της Τσέλσι; Θα είχαν κατατροπωθεί, δίχως έλεος! Ας το έχουν αυτό στο νου τους οι απανταχού υποψήφιοι σφετεριστές της εδαφικής μας ακεραιότητας και ας ξέρουν ότι με αντίστοιχη ορμή θα αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε έξωθεν κίνδυνος, είτε από ανατολάς είτε από βορράν!

ΥΓ. Ο Πατσατζόγλου, γνήσιος απόγονος του Φειδιπίδη, έτρεξε περίπου 14592 μέτρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, τη στιγμή που ένας FYROMίτης θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρεις ώρες για να καλύψει την ίδια απόσταση. Από μια πρόχειρη στατιστική διαπιστώνουμε ότι ο Patsa, κάθε 5000 μέτρα περίπου, ρουφάει κι από ένα γκολάκι.


loumboubamboula + mezcalin

10 σχόλια:

tragedian είπε...

Χαχαχαχαχα κορυφαίο...
Εγώ που τη χάρηκα την 3άρα, μήπως είμαι ανθέλληνας FYROMίτης?

Justelene είπε...

Μαύρη είν΄ η νύχτα στα βουνά.

trelliaris είπε...

Πες τίποτα και για τους 3 βαθμούς που κέρδισαν ενώ έχασαν.

όταν δεν έχει κέφια ο Ντρογκμπά σταματάνε στα 3 και κουνιέται ο μπελούτσης.

Αίσχος, περιμέναμε 8.

Ανώνυμος είπε...

Ειπα να σου κανω λιγη παρεα στη δουλεια φιλε ..για να μη πηζεις.

solaris είπε...

Το φημισμένο συγγραφικό δίδυμο ξαναχτύπησε!! Επιτέλους!!
Μπορεί τα μισά απ'όσα λέτε να μην τα καταλαβαίνω - νομίζω κάτι για ποδόσφαιρο εννοείτε - αλλά το κείμενο το χάρηκα. Συμφωνώ με τον τραγωδό μας : κορυφαίο.
Τι σου είναι όμως τ' αγόρια . Από την πολιτική και τον αλυτρωτισμό
τσουπ! σε πάνε στο ποδόσφαιρο χωρίς να το καταλάβεις.
Καλά δεν υπάρχει άλλη γυναίκα σ' αυτό το blog να κλάψουμε μαζί τον πόνο μας; Κορίτσια προτείνω να δημιουργήσουμε εσωτερικό γκρουπούσκουλο όπου θα αναρτούμε post με θέματα όπως "πώς να κάνετε πιο αποτελεσματική χαλάουα" , "οι δύσκολες ημέρες του μήνα" , "τι να κάνετε όταν έχει τσάμπιονς ληγκ (κερατώστε τους άντρες σας λέω εγώ)" κτλ. Περιμένω προτάσεις.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Καλη προσπαθεια, ατυχο το αποτελεσμα.
(και για τον θρυλο και για τον αβασανιστο)

simeon είπε...

Εγώ πάλι, γιατί στενοχωρήθηκα; Μήπως γιατί πίστεύω, όπως και κάθε
σόφρων αντικειμενικός ποδοσφαιρόφιλος, ότι με την επιστροφή του γαύρου στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα θα αρχίσουν πάλι να γίνονται (χη)μεία και τέρατα (που λέει κι ο Πανούσης)
για να πάρει πάλι ο γαύρος το πρωτάθλημα και να μην αναγκαστεί η αρμάδα του "Socrates" και του alenatore "sir Takis" να δώσει προκριματικά μες στο κατακαλόκαιρο; Ήδη άρχισαν τα (χη)μεία με την κατακύρωση του αγώνα με την Καλαμαριά υπέρ του γαύρου στα χαρτιά. Σα να ήταν σίγουροι για την τριάρα και τον αποκλεισμό και εξέδωσαν (οι αδέκαστοι...)την απόφαση την ίδια μέρα το πρωί. Και έπεται συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

πατερα παρατα τη δουλεια και ελα σπιτι!
μας κοψανε το ρευμα και εμεινε ο παππους χωρις τροφοδοσια!θα ψοφησει!
κουικλυ!

tragedian είπε...

Σωστός ο simeon. Διαβολικές συμπτώσεις.

@exoaptonkyklo: E όχι και άτυχο το αποτέλεσμα. Να το πεις τυχερό (που δεν φάγανε 6-7) το καταλαβαίνω. Αλλά άτυχο? Ε όχι, υπάρχουν και κάποια όρια.

loumboubamboula είπε...

Ψηλέ, άσε τα ποδοσφαιρικά και πιάσε τα καλλιτεχνικά.Έχεις καθυστερήσει αισθητά και ο λαός διψάει για τέχνη!