2 Ιουν 2008

Περί Βγενόπουλου, Χρηματιστηρίου και κεντρο-αριστερής αγκύλωσης

Με ενδιαφέρον διαβάζω και παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τα έργα και τις ημέρες του εικονιζόμενου στα αριστερά, κυρίου Ανδρέα Βγενόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της Marfin Investment Group (MIG). Γνωστός από τα παλιά σε όσους ασχολούνται με το Χρηματιστήριο, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση του ΟΤΕ και με την κατάθεση αγωγών εναντίον των κυρίων, Γεωργίου Παπανδρέου και Αλεξίου Τσίπρα για συκοφαντική δυσφήμηση. Ξεσηκώθηκαν λοιπόν οι πολιτικοί και άρχισαν τις κορώνες για τη φίμωση του πολιτικού λόγου, της ελευθερίας έκφρασης και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.


Να διευκρινήσουμε λοιπόν δυό πράγματα:


Αγαπητέ Γιωργάκη, φιλέλληνα πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,


Ποιός ιδιωτικοποίησε τον ΟΤΕ; Η δεξιά; Μμμμμ, δεν θα το 'λεγα. Ας θυμηθούμε λίγο μαζί Γιωργάκη μου:
1996 : Εισάγεται ο ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με το πρώτο πακέτο μετοχών.
1997: Ξεκινά η διάθεση ενός δεύτερου πακέτου μετοχών με την ίδια επιτυχία.
1998: Πραγματοποιείτα η τρίτη μετοχοποίηση. Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ποιός κυβερνούσε Γιωργάκη, την πιο πάνω περίοδο; Η Δεξιά; Α, όχι ε; Το ΠΑΣΟΚ; Τι λες; Κι ήσουν κι υπουργός; Αλήθεια; Τουμπεκί λοιπόν κι άσε τα σάπια και κοίτα να μαζέψεις τα λαμόγια τους εκσυγχρονιστές σου.
Είπες επίσης, ότι η κίνηση της MIG συνιστά μια «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή». Τι λες ρε βλάκα; Παράνομη είναι η προεκλογική εκστρατεία με τα τεράστια ποσά και τους "αφανείς" επιχειρηματίες χρηματοδότες του ΠΑΣΟΚ, ηλίθιε. Αλήθεια, ο Γιάννος ο Παπαντωνίου τι κάνει, καλά; Τα χαιρετίσματά μου να του διαβιβάσεις. Και για παρανομίες θα σου πει εκείνος, τις ξέρει καλά από το '99.


Φίλε και σύντροφε Αλέξη Τσίπρα,


γελάει ο κόσμος μ' αυτά που λες. Αυτή είναι η ριζοσπαστική αριστερά που οραματίζεσαι; Ο λαϊκισμός επιπέδου γειτονιάς, του Βορίδη και της Λούκας Κατσέλη; Καλά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να έχει βασικές γνώσεις Χρηματιστηρίου για να σου πει να μαζευτείς; Ούτε ο Αλαβάνος με τα 200.000 Ευρώ σε μετοχές;
Είπες Αλέξη: «κάποιοι αγοράζουν αέρα και πουλούν αέρα στον ΟΤΕ» και ότι σύντομα «η απάτη θα αποκαλυφθεί». Αν η μαλακία ήταν άθλημα, θα ήσουν Ολυμπιονίκης (αντοπάριστος). Τι λες ρε Αλεξάκη; Δηλαδή, αν εγώ έχω τα λεφτά και πάω και αγοράσω από το Χρηματιστήριο ένα κομμάτι του ΟΤΕ, θα βγεις να μου πεις πως είμαι απατεώνας; Καλά, είσαι τελείως μαλάκας; Άλλο θέμα αν είσαι εναντίον του Χρηματιστηρίου και της ελεύθερης αγοράς. Αυτό ναι, να βγεις και να το πεις. Αλλά το παιχνίδι παίζεται με αυτούς τους κανόνες. Μόλις έρθεις στην εξουσία, άλλαξέ τους. Αλλά μέχρι τότε και με την αγωγούλα πάνω απ' τα κεφάλια σας, θα μάθετε εσύ, ο Γιωργάκης κι ο Μαλέλης (του Star), ότι μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Τα λεφτά φίλε Αλέξη, δεν είναι του Βγενόπουλου. Είναι δικά μας ρε άσχετε, κατάλαβες; Δικά μου, του φίλου μου του Α, του Γ, του Η, κλπ. Δεν προέρχονται από "τη μαφία της Αλβανίας" ρε άχρηστε καραγκιόζη Μαλέλη του Super Star και της Λαμπίρη, τσουτσέκι των Βαρδινογιαννέων.

Τέλος, θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους σας, μαλάκες. Καταφέρατε και κάνατε ήρωα το αρπαχτικό κ. Βγενόπουλο, καλώντας τον μάλιστα και στη Βουλή για να τον "εξευτελίσετε". Το έβλεπα και δεν το πίστευα, πως τόσοι πολλοί άσχετοι έχουν μαζευτεί στο μπουρδέλο της δημοκρατίας. Αμόρφωτα ανθρωπάκια, "εκλεμένα" με τη ψήφο των σφογγοκωλάριών σας.
Τελικά, σας γάμησε και σας εξευτέλισε αυτός, κάπνισε μάλιστα και το πούρο του στο τέλος, λες και μόλις είχε τελειώσει το sex. Ας προσέχατε. Και ελπίζω να το μάθατε το μαθηματάκι σας. Την επόμενη φορά που θα το παίξετε λαϊκιστές και εθνοσωτήρες του κώλου, σκεφτείτε καλά πριν ανοίξετε το στοματάκι σας...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τους κι άλλα, ο τσιπρας ένα παιδαρελι είναι, κι ο Γιωργάκης ένας αποτυχημένος. Αλλά για τον Αλογοσκούφη γιατί δε λες κουβέντα;;;

baden baden είπε...

... ή πώς ανάμεσα στους τυφλούς (εμάς) βασιλεύει ο λίγο λιγότερο μαλάκας. Και τι, μετά το καλοκαίρι, λέει, θα ψηφίσουμε; Θα ξεμείνω στο νησί και θα γίνω η γυναίκα του ψαρά, μα το θεό.

Ανώνυμος είπε...

Η μοναρχία έχει αντικατασταθεί από τον κοινοβουλευτισμό. Ακόμα και η Αριστερά, η μεγάλη ελπίδα για το μέλλον, στελεχώνεται από ανθρώπους χαμηλού πνευματικού επιπέδου που λειτουργούν στα πλαίσια των γνωστών αγκυλώσεων του χώρου. Είναι κρίμα να βλέπεις αριστερούς ανθρώπους να τσιρίζουν σα τις κατίνες της γειτονιάς. Σκοτεινό προδιαγράφεται το μέλλον.

tragedian είπε...

...και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θίγω το ζήτημα ύπαρξης ή μη της ελεύθερης αγοράς, του χρηματιστηρίου, κτλ. Μιλάω για τη λαϊκίστικη μικροπολιτική αντιμετώπιση των πάντων, από τα λαμόγια της πολιτικής. Και εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγια θέση εναντίον της ασύδωτης αγοράς, της κυριαρχίας των οικονομικών παραγόντων κτλ, αλλά όχι να μας το παίζει κι ο Γιωργάκης προλετάριος με το μετάλιο της σοσιαλιστικής εργασίας, όταν επί των ημερών τους ανδώθηκαν οι "φούσκες"...έλεος...