6 Μαΐ 2008

"La poesie est dans la rue"

Μάης ΄68. Ο μήνας που η ποίηση βρισκόταν στους δρόμους.
«Je t'aime !!!Oh! Dites-le avec des paves»
(Σ΄αγαπώ!Ω,Πέστο με πέτρες)

Μερικές μάχες δεν καταλήγουν σε νίκες.Ίσως γι΄αυτό να είναι και οι πιο ένδοξες.

4 σχόλια:

Justelene είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ solaris.Με πολύ όμορφο τρόπο άνοιξες το θέμα που πιστεύω (και εύχομαι) θα μας απασχολήσει τον επόμενο μήνα και φυσικά γιατί όχι και περισσότερο.
Γιατί καλός ο χαβαλές, καλή η διασκέδαση, αλλά καλό θα ήταν - να προσπαθήσουμε τουλάχιστον - να διατυπώσουμε και έναν πιο ουσιαστικό λόγο, και τα γεγονότα όχι μόνο του γαλλικού Μάη του 68, αλλά και όλου του πλανήτη τη χρονιά εκείνη αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Υ.Γ.: Έλεγα να γκρινιάjω για τη νέα παρατεταμένη απουσία των κ.κ. διαχειριστών, αλλά δεν θα το κάνω (αφού το έκανα είδη), καθώς είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας και θα μας αποζημιώσουν με τις επιλογές τους. Αν πάλι έχουν ξεμείνει από ιδέες, δεν έχουν παρά να ζητήσουν τη βοήθεια του φιλοθεάμονος κοινού (δυο τρεις που ΄χουμε απομείνει ακόμα δηλαδή)

Justelene είπε...

Ξαναδιαβάζοντας το πιο πάνω σχόλιό μου, ένιωσα την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ότι η αναφορά μου στον χαβαλέ και στην διασκέδαση, δεν κρύβει καμία πρόθεση να σχολιάσω αρνητικά την προηγουμένη ανάρτηση του χοίρωνα (η οποία παρεπιπτώντος μου άρεσε ιδιαιτέρα καθώς στα πρόσωπα και στις καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτήν μπόρεσα να ταυτίσω Πρώσο και καταστάσεις και του δικού μου - και λίγο πολύ φαντάζομαι όλων μας - χωριού), αλλά την έντονη τάση φαιδροποίησης των πάντων που διακατέχει τα μέλη του τσίρκου μας, εμου συμπεριλαμβανομένου.

Υ.Γ.: Συγγνώμη για τις γλωσσικές εξάρσεις, αλλά με βοηθούν να συνοψίζω τις σκέψεις μου και να τις διατυπώνω γραπτώς.

Χοιρων Πολυρωτας. είπε...

τι προβλημα εχουν αφτοι oι Γαλοι με τους πιγγουινους τελικα;;
Δηλαδη κανανε ολοκληρη εκπομπη για τους πιγγουινους:;;;
α! δε πανε καλα αφτοι οι γαλοι-απο τοτε-

solaris είπε...

Καλά μου παιδιά,Χοίρωνα και Justelene,φοβάμαι ότι έχουμε εγκαταλειφθεί από τους πάντες σ΄αυτό το blog.Οι διαχειριστές,οι συνμπλόγγερς,οι ανώνυμοι φαρσέρ,όλοι έχουν φύγει...Γιατί;ΓΙατί;;ΓΙΑΤΙΙΙ;;;Νιώθω τόσο μόνη σ΄αυτό τον (ηλεκτρονικό) κόσμο...(μπουχουχουχου-αυτό ήταν εξαιρετικά απελπισμένο κλάμα).Μήπως φταίει ότι δεν έβαζα ντεοντοράντ τόσο συχνά όσο έπρεπε;Ή ότι ο Χοίρωνας δεν άλλαζε τις κάλτσες του παρά μόνο μια φορά τον μήνα;Ή ότι ο (fake)Justelene την έπεσε με επαίσχυντο τρόπο στην ποιήτρια Μελισάνθη;Όλα αυτά ήταν λάθη αλλά όχι ικανά για να μας οδηγήσουν σε μια τέτοια τραγική μοίρα(τραγική;;κάτι μου θυμίζει αυτό).
Τι πρέπει να πράξουμε όμως τώρα καλά μου παιδιά;Να την κάνουμε κι εμείς με ελαφρά πηδηματάκια;Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αρχίζω και νιώθω αυτιστική(ότι έχω μεγάλα αυτιά δηλαδή).Χρειάζομαι επειγόντως γκρουπ θέραπι και όχι ψυχανάλυση κατά μόνας.Τέλος πάντων,θα δούμε τι θα κάνουμε εγκαταλελειμένες μου,ορφανεμένες μου ψυχούλες.

@justelene
έχω την αίσθηση καλέ μου φίλε ότι στο blog δεν ενδιαφέρει κανέναν ο μάης του 68 ή η άνοιξη της Πράγας (εκτός από μένα και σένα ίσως).άρα για όσο καιρό βρισκόμαστε στο "αβασάνιστα" τουλάχιστον ας κάνουμε χαβαλέ και ας περνάμε ωραία.

@Χοίρωνα
είναι γνωστό ότι οι γάλοι είναι επιθετικά και ακοινώνητα πουλιά και δεν τα πάνε καλά με τα άλλα πουλιά - κυρίως με τους πιγκουίνους.αυτό προσπαθούσε να εξηγήσει με τόση ζέση ο Φρανσουά Τρυφώ στην εκπομπή αυτή του 1978.