12 Μαΐ 2008

"Προβοκάτσια" (ή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι)

11 σχόλια:

solaris είπε...

Φίλε Justelene για τη σαπίλα που επικρατεί γύρω μας κι εντός μας δεν έχω να πω τίποτα.Είμαστε άξια παιδιά μιας σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας.Όποιος μπορεί ας σωθεί κι αν μπορεί ας σώσει κι άλλους.
Για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο έχω να πω ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς.Τα παρακάτω λόγια του αποδεικνύουν ότι ήταν κι ένας άξιος άνθρωπος:

"Το όνειρο ενός ηθοποιού, σημαντικού ή ασήμαντου, δεν σταματά ποτέ. Αν ο ηθοποιός θέλει να ’ναι πραγματικά ηθοποιός αλλά και άνθρωπος, τα όνειρά του δεν πρέπει να σταματούν ποτέ. Ευτυχώς η ζωή, η φύση είναι απέραντες, δεν έχουν όρια. Διαφορετικά θα ’μασταν παγωμένοι, νεκροί. Αυτό μας γεμίζει ηδονές, εκπλήξεις. Γι’ αυτό πρέπει ν’ ανακαλύπτουμε διαρκώς. Στόχος του ηθοποιού δεν πρέπει να είναι η διάκριση. Πρέπει να γίνει καλύτερος από τον εαυτό του. Είμαι εναντίον της σύγκρισης. Να διακριθώ σημαίνει να ξεχωρίσω από τους άλλους. Εάν αυτό γίνει αυτοσκοπός είναι λάθος. Δεν πρέπει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος από τους άλλους. Θα πρέπει να γίνεις καλύτερος από τον εαυτό σου».

loumboubamboula είπε...

Εδώ εντοπίζουμε και τον βασικό λόγο εκφυλισμού του blog. ‘Exουμε εδώ μια ανάρτηση από τον justelene η οποία (ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας διαφορές) έχει ψωμί. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για την σημασία (την απάτη για μένα) των εθνικών συμβόλων την ταύτηση της έννοιας του αστικού κράτους και του έθνους το ψέμα της εδαφικής ακεραιότητας και πάει λέγοντας.Αντί αυτού έχουμε ένα σχόλιο από την σολάρις για το πόσο καλός ηθοποιός είναι οΔιαμαντόπουλος.Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την ποίηση. Εμφανιζόταν ένα ποίημα (συνήθως από τον justelene) και πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι έγραφε είχαμε δεύτερο στα σχόλια από την σολάρις και αμέσως μετα ,σε μια επίδειξη λυρικού ανταγωνισμού ,άλλα δύο μαζί με τις μεταφράσεις τους από τον justelene και πάει λέγοντας.Προφανώς το κακόμοιρο το αρχικό ποιηματάκι είχε καταπλακωθεί με 40 τόνους λυρισμού και η όποια συζήτηση θα μπορούσε να προκύψει απ αυτό είχε πάει περίπατο.Απαξιώνετε οι ίδιοι τις αναρτήσεις σας για αυτό μην γκρινιάξετε αν βγει ο χοίρωνας και γράψει «καλό ο διαμαντόπουλος αλλά ακόμα καλύτερο ο γκουζγκούνης»

Μετά τιμής οκακοπροαίρετος loumboubamboula

bastakas είπε...

γουστάρω,

μετά την αναγκαιότητα για διαχειριστή,

αναδύεται και ο ρόλος του αναλυτή του μπλογκ με ειδικές αρμοδιότητες στον εντοπισμό λόγων εκφυλισμού.

Ευκαιρία για ψηφοφορία...

ΥΓ1. Αν δε ψηφίσουν τουλάχιστον 20 κουκιά, δεσμεύομαι ότι θα το διαγράψω...
[σε ρόλο διαχειριστή/εκβιαστή]

ΥΓ2. λούμπα μην τη πέφτεις στο justelene. Τουλάχιστον αν το κάνεις, χόντρυνε το (μανάδες, σόγια, ομάδες, πολιτικές πεποιθήσεις), για να κάνουμε και νούμερα. Όπως κάναμε παλιά ...
[σε ρόλο διαχειριστή/πυροσβέστη]

loumboubamboula είπε...

Που ήσουν εσύ πουλάκι μου? Το σχόλιο ήτανε κόλπο για να εμφανιστείς.Πάντως θα πρέπει να σε διακατέχει βαθειά πίστη για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μας έχεις γαμήσει στην ψηφοφορία αδερφάκι μου.

bastakas είπε...

τσίου, τσίου...

ζήτω οι αμεσοδημοκρατικές ψηφοφορίες...

(κάθε ψήφος των διαχειριστών μετράει για εφτά)

mezcalin είπε...

Καύλωσα κι εγώ μόλις είδα το απόσπασμα από τα λόγια του Διαμαντόπουλου και σκέφτηκα ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γράψω το σχολιάκι μου, συγχαίροντας την επιλογή του justelene. Είμαι ήδη καλυμένος από τα υπάρχοντα σχόλια, αν και ο αρχικός μου σκοπός δεν ήταν να αναφερθώ στο ζήτημα με το οποίο αυτά (τα υπάρχοντα σχόλια) ασχολούνται. Anyway, οι φλόγες αποκτούν μια ΑΛΛΗ διάσταση και ομορφιά όταν αποτεφρώνουν μια σημαία (ειδικά ελληνική).

Justelene είπε...

Post με over 5 σχόλια έχει να κάνει την εμφάνισή του από τις 15 Απριλίου, ψηφοφορία δε, από αμνημονεύτων...
Τελικά η προβοκάτσια δουλεύει μια χαρά και στις μέρες μας.
Παρ΄ όλα αυτά - και παρά την περί του αντιθέτου πρόθεση όλων μας και όχι μόνο του ...κακοπροαίρετου loumpoumpampoula (θέλω να πιστεύω)- καταφέρνουμε για μια ακόμα φορά να ξεφύγουμε από την κεντρική ιδέα του post.
Από την άλλη πάλι αν με ρωτήσετε ποια κατά τη γνώμη μου είναι η κεντρική ιδέα (του post που εγώ ανάρτησα) δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να απαντήσω.
Ίσως να είναι απλά μια προβοκάτσια όπως περιγράφεται στον τίτλο του (άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι κατά τον κύριο “Bασλίκη Διαμαντόπουλο” του “Μίλα μου”, «ο Justelene ειναι ασφαλιτης,μη ψαρωνετε»).
Ίσως να είναι ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια να ανοίξουν και να συζητηθούν στο blog περισσότερο πολιτικά θέματα.
Ίσως πάλι να μην είναι και τόσο εκτός θέματος φίλτατε και …κακοπροαίρετε Λουμπουμπάμπουλα (κατά το Λοΐσιος Διαβασμένος) η «μαμά» solaris λέγοντας πως «Είμαστε άξια παιδιά μιας σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας. Όποιος μπορεί ας σωθεί κι αν μπορεί ας σώσει κι άλλους.». Καθώς κάποια παιδιά, αυτής της σάπιας κοινωνίας, έχουν κατά καιρούς επιλέξει να κάψουν το «καθαγιασμένο» σύμβολό της με μοναδικό (λέξη καθ΄ υπερβολή χρησιμοποιούμενη) σκοπό να καταδείξουν τη σαπίλα της…
Και αυτά τα παιδιά υπερασπίζεται στο video αυτό ο αείμνηστος Β. Διαμαντόπουλος (συνεπικουρούμενος από τον καθηγητή του Παντείου, αν δεν κάνω λάθος, κύριο Ρούσση.), αποτελώντας μία από τις φωτεινότερες εξαιρέσεις ανθρώπων που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. Όποιος έχει εκτενέστερα αποσπάσματα της εκπομπής (ή και όλη την εκπομπή) από την οποία είναι το video, παρακαλείτε να τα «ανεβάσει» στο blog ή να δώσει πληροφορίες για το που μπορούμε να τα βρούμε (εκτός από το αρχείο του Μάκη βεβαίως βεβαίως).

fysalida είπε...

Καταρχήν καληνύχτα.
@lou:
Πάρτο αλλιώς ρε λουμπάμπουλα.Τι είναι αυτά που γράφεις;;;Ποιός θα θέσει όρους για το πώς θα "δεί" κάποιος μία ανάρτηση και πως θα την σχολιάσει;;Ο μόνος που δικαιούται να το κάνει(και πάλι διαφωνώ) είναι ο συγγραφέας επειδή γουστάρει να περιορίσει τα σχόλια του κειμένου του σε ένα αυστηρά μικρό θεματικό πλαίσιο.Μαλακία αλλά σεβαστή,τι να κάνουμε.Δεν έχουμε όμως κάτι τέτοιο εδώ.Αντίθετα έχουμε ένα ωραιότατο πόστ απο τον justelene που μόνο η solaris αξιώθηκε να σχολιάσει και έχουμε και louboula+bastaka εν χορώ να σχολιάζουν τους σχολιαστές και τα σχόλια τους και να ζητούν ψηφοφορίες.
Σορι solaris που ανακατεύτηκα..
Σορι justelene που δεν βρήκα λόγια και χρόνο να σχολιάσω τα λέγόμενα του Διαμαντόπουλου
Σορι lou που πρωτοβλέποντας το ποστ και μη έχοντας ήχο σκέφτηκα τις σειρές που αγάπησα βλέποντας τον Βασίλη."Ο συμβολαιογράφος" και "Αλέξανδρος Δελμούζος".
Τελικά όταν θυμώνω βρίσκω χρόνο για σχολιασμό.Καλλλλή είμαι και του λόγου μου.

loumboubamboula είπε...

-Kύριε Χαριτοδιπλωμένε τι γνώμη έχετε για την καταστροφή των εθνικών συμβόλων ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κοινωνικής ανυπακοής?

-Καλοκαιράκι βραδυνό μπανάκι σαν το ψαράκι μπαίνεις στο νερο καλοκαιράκι βραδυνό μπανάκι μεσ το νεράκι χωρίς μαγιο

(...έτσι κι αλλιώς εδώ είμαστε τίγκα δημοκράτες και κάθε ζήτημα αντιμετωπίζεται χωρίς να μπαίνουν όροι)

Χοιρων Πολυρωτας. είπε...

μολης γηρισα απο τον οδοντιγιατρο κε γιαφτο δε μπορο να μιλισω οποτε θα τα γραψο..."αφου σημφοναμε ολοι οτι η σημεα ειναι απλα ενα μουνοπανο και τιποτα παραπανω,που το βρικες το πεδιο σιζητησης ρε μπουλαμπαμπολα?,απο τηνα λλη,αν δε σιμφοναμε ολοι τοτε αφτοι που δε σιμφονανε να πανε να γαμηθουναι..οποτε παλη δεν υπαρχει πεδιο σιζιτησης..φλαβλος κυκλος που λενε ή απλα η αναρτηση του αγαμητου μου ΤζαστΕλενη προσφερετε για κουβεντα στιλ εκπομπης του Τραγελαφιλοπουλου(που τυχεα παιζει καιστο βιντεακι του Τζαστλενη) οπου ολοι θα σιμφωνανε με αφτα που λενε οι αλλοι ,καιη μονη παραφονια αντα να εινε καποιος που θα φωναζει "ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ Ο ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ!!"...τον τελεφτεο τον κανο εγω αν θετε? Θετε? ...ω μαλακες ποναη το δοντιμου..

tragedian είπε...

Γουστάρω...

Πάντως, αναλαμβάνω υπεύθυνα τη διαγραφή αν χρειαστεί κ. διαχειριστά εφέντη.